dilluns, 25 de febrer del 2013

ROC DE SANT AVENTÍ

5è cim del llistat dels "Afegits"

Aproximació en cotxe:
Arribem a La Pobleta de Bellveí per la carretera L-503, al trencall de Montcortés girem i seguim la carretera estreta fins arribar a l'estany, seguim direcció Mentui, Peracalç.
Seguim vorejant el llac, deixem el trencall a Cabestany, girem a la nostra esquerra direcció Peracalç i deixem Mentui. Arribem a un altre trencall i anem direcció Montsor deixant l'asfalt.
A uns 400 m trobem un espai per deixar el cotxe i aparquem.

Itinerari a peu:
Seguim la pista, deixem un trencall a la nostra esquerra, més endavant a la nostra dreta veiem unes antenes i deixem una pista també a la nostra dreta. Arribem a un trencall de pistes i agafem la del mig que en forta pujada et porta dalt del cim.

Retorn:
Fem el mateix itinerari.

MONTLLOBAR

                                                 6è cim del llistat dels "Afegits"

Sortim de Tremp direcció Lleida per la carretera C-13, al cap de pocs kms trobem un trencall a la nostra dreta direcció Pont de Montanyana, la seguim, passem per Fígols i aprox al Km 13 trobem a la nostra dreta un mirador, aparquem al cotxe.
A l'altra costat de la carretera surt una pista que indica Castell i Mirador de Montllobar, la seguim, anem fins el castell i fins el mirador.
Seguim la pista fins que al peu del cim de Montllobar trobem a la nostra esquerra un corriol senyalitzat amb fites, amb forta pujada ens porta fins dalt del cim.

El camí de tornada el fem pel mateix recorregut.

diumenge, 24 de febrer del 2013

PALA DEL TELLER

 4t cim del llistat dels "Afegits"

Aproximació en cotxe:
Sortim de La Pobla de Segur per la carretera N-260 direcció Pont de Suert, després del Coll de Perves trobem un trencall a la nostra esquerra direcció Adons, seguim aquesta carretera fins arribar al poble d'Adons. Aparquem.

Itinerari a peu:
Al final del prat del davant del poble hi ha un pal indicador de El Portús, seguim aquest camí ben senyalitzat amb cartells i fites fins el pas del Portús (pas entre roques de força alçada, recomanat passar-hi).
Tornem a l'entrada del pas fins tornar estar a la carena, la pala del Teller és ben visible i no hi ha pèrdua, hem seguit algun tram de corriol, alguna fita i hem anat pujant entre els boixos, l'últim tram hem seguit el perfil de la carena.

Retorn:
Hem seguit el mateix itinerari aproximadament.

divendres, 15 de febrer del 2013

EL CASTELLOT

3r. cim del llistat dels "Afegits"

Sortim de l'ermita de Sant Sadurní de Castellví. Seguirem la indicació de l'Obaga del Castellot que dona la volta a la muntanya fins a sortir a la pista de terra que porta directament al cim. El conjunt està comprès per les restes de la torre medieval i el que queda de l'església de Sant Miquel, amb dues datades del S.X Baixem per un corriol  que ens porta a la cova, sota el cim, i retornem a la carena. Desfem un tram de camí i en el seguent trencall girem a l'esquerra  i  agafem el corriol que directament  ens porta a l'ermita de Sant Sadurní.