diumenge, 31 de març del 2013

CAMBRA D'ASE

                                                  11è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Llívia cap a l'estació d'esquí d'Eina. Aquest cop la sortida és mista: raquetes i esquís de muntanya. Comencem la pujada per una pista verda, 'Chemin de Marmottes' fem una gran diagonal cap a la dreta i pujem per una pista vermella 'Jacques Solère' per arribar a la quota 2400 on ja ens enfilem per la carena per arribar al Cambra d'Ase.


divendres, 22 de març del 2013

TURÓ DEL ROS

10è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell direcció Viladecavalls. Entrem a la població i seguim l'indicador: "Sant Lluís" que ens portarà per una pista esfaltada fins a la finca de ca'n "Buxeres", hi ha un replà a mà dreta on deixem el cotxe.
Comencem a caminar seguint les indicacions de: 'Al Turó de les Guixeres' i 'Al Turó de les Bassotes' per una pista de terra duna suau pujada.
Arribem en un punt que hi ha dos camins, un porta al mirador de les Bassotes, però com que hi ha una boira bastant densa no veiem res, tornem enrrera i continuem pel camí de l'esquerra que ens portarà al 'Turó de le Guixeres'. Arribarem al coll de Can Margarit i tornarem a fer una forta pujada fins a arribar al 'Turó dels Quatre Termes' per tornar a baixar i fer la darrera pujada cap al 'Turó del Ros'.
El camí de tornada el fem pel mateix lloc.


dissabte, 16 de març del 2013

NOUFONTS

9è cim del llistat dels "Afegits"

Primera sortida de la temporada amb esquís de muntanya, i un altre cim del llistat del Repte dels "100 CIMS" de la FEEC.
Tot un grup d'amics ens vam desplaçar a la vall de Núria per pujar amb esquís el Noufonts. No cal explicar massa el recorregut, és fàcil de trobar. Des del Santuari de Núria pel (GR11) fins arribar a la jaça de Baix que girarem a l'esquerra per fer una pujada per entrar al Torrent de Noufonts i cap al coll. Un cop al coll el cim ens queda a mà esquerra i a la dreta el Noucreus.


divendres, 15 de març del 2013

ROCA SERENY

8è cim del llistat dels "Afegits"

Aproximació en cotxe:
Sortim de Sabadell direcció Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Granera per la B124. Passat el Km. 24 trobem el trencall de Granera a mà dreta, i  ja som al collet de la Caseta. Al costat esquerre hi ha una esplanada amb dues marquesines de fusta, on podem deixar-hi el cotxe.

Recorregut: 
Sortim per la pista que està a continuació de l'esplanada cap a l'esquerra, direcció sud. Passarem per sota de les línies elèctriques i, una mica més endavant, trobarem que la pista es divideix en dues. A la pista de l'esquerra  hi veurem una indicació de "Sepulcre Megalític", que seguirem fins arribar a un punt on ens faran tombar cap a la dreta (indicació) per un corriol en pujada que ens portarà al sepulcre.
Des d'aquí continuarem per un caminet que passa per sota de la Roca Sereny per anar fins a un collet on ja hi veurem una petita fita (a mà dreta) marcada amb una fletxa en verd que ens portarà  dalt de la roca.
Un cop aquí, hi ha dues opcions: enfilar-se sobre la Roca Sereny (que no té cap dificultat) o bé anar-la resseguint per sota.
Nosaltres vam recórrer-la per dalt fins al final, per acabar baixant per un petit corriol que ens va portar al costat de les dues torres elèctriques. Abans de sobrepassar-les, vam girar a la dreta i ja vam tornar a ser al camí de pujada.

És una excursió curta però té una vista del Pirineu molt bona.


dissabte, 9 de març del 2013

ROCA ROJA i Roques de Benavent

7è cim del llistat dels "Afegits"

Les indicacions del recorregut, les he copiat de la meva amiga Mercè Foguet. Aquest cim el vaig fer amb ella i el Jordi.
Aproximació en cotxe:
Aparquem el cotxe a una gran entrada que hi ha al costat de la carretera C-1412b entre el Coll de Comiols i la població de Benavent.
Trobem un pal indicador al començament d'un corriol que porta dalt la cinglera pel Grau Curt.

Itinerari a peu:
Pugem pel corriol del Grau Curt, quan som dalt la cinglera trobem uns indicadors (mirador de Roca Roia)  i una pista, anem cap a l'esquerra seguint aquesta pista fins a un encreuament, anem cap a l'esquerra directament a unes grans antenes, Roca Roia.
Seguim pel perfil de la carena cap al mirador de Roca Roia, més endavant trobem uns bunquers, anem seguint pel perfil fins arribar al començament del Grau de Moles, seguim pel GR-1 direcció Benavent de la Conca.

Seguint els indicadors, i les marques grogues passem per Benavent i per un corriol arribem a l'inici de l'itinerari.