dilluns, 24 de juny del 2013

FONTFREDA

16è cim de la llista dels "Afegits"

Des de l'estació d'esquí de Porté, agafem una pista que ens porta a l'intermitja, deixem el cotxe i comencem a caminar per sota de la línia dels remontadors fins a un punt que girem a l'esquerra per anar a pujar al coll del Roc de les Ombres (2309m), un cop al coll tenim davant nostre el Fontfreda, baixem uns metres i anem a buscar la vessant esquerra, la pujada és forta però no té cap complicació.
Fem el camí d'anada i tornada pel mateix lloc.

diumenge, 23 de juny del 2013

PUIGPEDRÓS DE LANÓS

15è cim de la llista dels "Afegits"

Des del coll de Puimorens agafem una pista a mà dreta que ens porta uns quilometres més amunt per la coma d'en Garcia o coma d'Engracies. Un cop arribem a la portella d'en Garcia comencem a baixar cap a la Jassa de Pedrós per anar a buscar la canal que porta a la portella Roja. Hem trepitjat neu però a la canal, no.
Des de la portella hem de fer un flanqueix per una pala de neu, una mica exposat, per anar a buscar la pendent sense neu que ens portarà directes al cim.
Per tornar, baixem fins al llac i remuntem la pala verdosa que ens porta fins a una gran fita que hi ha abans de pujar al Coma d'Or i tot baixada cap al coll de Puimorens.



dissabte, 22 de juny del 2013

COSTA PUBILLA (Ripollès)

14è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim des del Refugi del Pla de Prats a 1562m, tot seguint una pista que al cap de poc deixem per enfilar-nos a l'esquerra, muntanya amunt, fins arribar a la carena, una mica més amunt del Coll Pan, i d'allà cap a la Covil a 2001m, baixem per arribar al Coll de Coma Ermada a 1875m, i carena amunt cap al Costa Pubilla a 2053m. Baixem pel costat que porta al Coll de la Bona i tot baixant anem a buscar el Coll Roig i de retorn al Refugi del Pla de Prats.
Desnivell: 602 metres
Distància: 11 Km