dimecres, 17 de juliol del 2013

PUIG CENDRÓS

19è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell cap a Monistrol, per la C55, al quilòmetre 7 hi ha un indicador que diu: La Puda. Seguim aquesta pista un xic malmesa fins a trobar l'indicador de Sant Salvador de les Espases. Aquí deixem el cotxe hi continuem per la pista, passem per devant l'entrada del que havia estat el balneari, cap al coll de Can Tobella, llavors cap a Sant Salvador de les Espases, on esmorzem. Llavors anem cap al coll de Bram, i agafem el camí de la dreta que ens portara al coll de Bernat, baixem cap al pla del Fideuer, des d'allà es veu el Puig Cendrós.
Per la tornada, tornem una mica pel camí que hem fet per arribar al pla Fideuer, però deseguida trobem el trencall que surt cap a l'esquerra i entra a la vall que passa per sota de Sant Salvador de les Espases, aquest corriol ens porta al poster indicador on hem deixat el cotxe.




dimecres, 10 de juliol del 2013

TURÓ DE SAMON

18è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim des de Sabadell cap a Granollers, direcció Sant Celoni,  per la BV-5301 cap a Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, arribem a Santa Margarida i quasi quan ja s'acaba el poble, hi ha una carretera esfaltada, a mà esquerra, la seguim fins que s'acaba l'esfaltat. Hem començat a caminar des del cartell indicador: Sant Elies, Can Cortés, tot seguint la pista, fins arribar a la carena.
Hem fet la caminada circular, d'uns 14Kms., 7Km de forta pujada, tot passant per diversos turons: Turó de Pi Novell, Turó d'Elies, per arribar al Turó de Samon. La tornada, després d'una forta baixada per un  corriol hem anat a parar a la pista, passant per la font Borrell.



dijous, 4 de juliol del 2013

PUIG ESTELA

17è cim de la llista dels "Afegits"

Des del poble d'Ogassa (Ripollés) continuem per la carretera que porta al refugi Montserrat, la pista està encimentada, fins que falta quasibé dos quilometres per arribar al refugi. Deixem el cotxe a Can Quimet i continuem a peu per la pista fins arribar al coll de Pal. Des del coll anem cap a l'esquerra seguint tota la carena fins arribar al Puig Estela o Puig Sestela (2013m).
La baixada la fem en direcció cap al Taga, sempre per la carena fins arribar a la portella d'Ogassa i en aquest punt, girem cap a la nostra dreta per tornar cap a coll de Pal.