dimarts, 10 de setembre del 2013

PIC DE L'INFERN (Conflent)

28è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell per anar a Vallter 2000, arribem a l'aparcament de l'estació d'esquí on deixem el cotxe. Anem a buscar la pista que surt, a la nostra dreta, la seguim fins arribar a una petita caseta on les pilones del remontador giren i s'enfilen tot recta, a la dreta. Arribem al final del remontador i ja trobem fites que ens porten dalt la carena, sortim passat el Pic d'Ombriaga, d'allà cap al coll de la Geganta i per l'Esquena d'Ase arribem al Bastiments. Des d'aquest punt seguim tota la carena, pujant i baixant diferents desnivells per passar pel Pic de Freses i finalment arribar al Pic de l'Infern. La tornada la fem pel GR-11 cap al coll de la Marrana.

diumenge, 1 de setembre del 2013

GRAN ENCANTAT (Pallars Sobirà)

27è cim de la llista dels "Afegits"

Just davant del refugi E. Mallafré surt un camí que baixa al riu Monestero, es creua per una passera de troncs, per un bosc de pi i abets ens porta cap a la canal Central dels Encantats. Llavors gira cap a la dreta (SW) seguint-lo arribem a la Valleta Seca, i més tard al Pletiu dels Cantals, lloc on hi ha una cruïlla de camins, i des d'on ja es veu la canal per on hem de pujar, i que ens porta al coll dels Encantats des d'on veiem el llac i la vall de Serull (E) i la vall de Monestero (W).
A partir d'aquí anem guanyan alçada per la canal de roca per arribar una bretxa bastant marcada, es passa a l'altre costat i per la dreta anem a buscar la cresta que ens portarà fins el cim.