dijous, 28 de novembre del 2013

PUIG AGUILERA (Anoia)

38è cim de la llista dels "Afegits"

Hem sortit del poble d'Òdena i per un pista hem arribat al Raval d'Aguilera, seguint la pista fins arribar a trobar un corriol a la nostra esquerra i que no hem deixat fins arribar al cim.


divendres, 15 de novembre del 2013

Torre Alta o Castell de Ferran ( Anoia)

37è cim de la llista dels "Afegits"

Hem anat cap a Monistrol de Montserrat , i hem pujat cap al coll de la Massana. És un cim sense cap interès, molt curt, per això nosaltres hem allargat la caminada una mica, tot i així té una vista molt bona de la regió d'agulles.

dijous, 14 de novembre del 2013

PIC DE SALÒRIA (Alt Urgell)

36è cim de la llista dels "Afegits"

Anem fins Andorra i un cop passat San Julià de Lòria i en el trencal que diu Aixovall,  girem a l'esquerra agafant la carretera que va cap a Os de Civis. Amb el cotxe podem arribar fins el coll de Conflent (2160m), són 8 quilometres de pista. Des d'aquest punt hem anat a buscar la carena i tot seguint-la ens ha portat fins el cim. 
El pic de Salòria s'alça sobre les valls de Conflent, de la Magdalena i de Salòria, dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu.  El cim es troba en un punt estratègic, una mica endarrerit respecte de la línia aixial pirinenca, i per tant hi ha una perspectiva molt bona dels cims importants d'aquesta zona.

dimecres, 13 de novembre del 2013

SANTA FE (Alt Urgell)

 35è cim de la llista dels "Afegits"

La ruta s'inicia a Organyà.  El punt d'inici de la sortida és l'oficina d'informació turística que hi ha a la plaça de les Homilies. 
Immediatament cal desviar-se a la dreta (NO) pel carrer de Santa Fe o carretera de Cabó, que cal deixar al cap de 450 m de la sortida, per prendre una pista de l'esquerra (NO)
Es passa una casa de pagès: la Borda. Es continua seguint la pista que es fa estreta i esdevé un corriol que discorre a la vora d'un reguer entre una filera d'arbres i els camps.
S'arriba a la carretera de Montanissell, que cal travessar per endinsar-se al bosc seguint el camí que continua a l'altra banda, sempre cap a l'O. Es creua tres cops més la pista que puja a coll Marí. En l'últim tram el camí descriu ziga-zagues tot guanyant altitud fins arribar al Collet del Prats i amb poc menys, d'uns deu minuts arribem a Santa Fe.


dijous, 7 de novembre del 2013

PUIG DE L'ÀLIGA (Alt Penedès)

34è cim de la llista dels "Afegits"

Anem cap a Vilafranca del Penedès, Sant Miquel d'Olèrdola, i cap al castell d’Olèrdola on hi aparquem el cotxe. Trobem les marques del GR, que seguim en direcció al Puig de l’Àliga. Anem per pista fins arribar a l'urbanització Daltmar que voregem una estona seguint sempre les abundants pintures. Anem pujant suaument fins que arribem al punt de la darrera pujada de la pista al cim, on nosaltres la deixem, i seguim les marques del GR que ens porta per un corriol que arriba just al cim.

dissabte, 2 de novembre del 2013

PIC DE LA FONT BLANCA (Principat d'Andorra)

33è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de la Massana, cap al Serrat i cap a les Cabanetes (direcció estació d'esquí d'Arcalís). Fa un dia esplèndid i som una bona colla, ja que forma part d'una de les sortides organitzades pel Club Pirinenc Andorrà amb motiu de la 37è Aplec Excursionista del Països Catalans.
Anem pujant per la vall del Comís Vell, portella de Rialb i pic de la Font Blanca (2903m), la baixada la fem per la vall de Rialb fins arribar a la veda de Sorteny on ens espera l'autocar.

divendres, 1 de novembre del 2013

PIC D'ENCLAR (Principat d'Andorra)

32è cim de la llista dels "Afegits"

Des del poble de Sispony (parròquia de la Massana) fem una mica de pista esfaltada fins a l'encreuement de dos pistes de terra, agafem la de la dreta que ens porta cap a la collada de Muntaner, on es pot veure a l’oest la serra d’Enclar, de la qual destaquen els cims anomenats del Bony de la Pica (2.402 m), el pic d’Enclar (2.383 m) i el de Carroi (2.335 m)
Anem directes al Pic d'Enclar i d'alla cap el Bony de la Pica o Os de la Pica. Tornem a desfer el camí i mentre la resta continua pel camí de pujada, amb l'Isidre aprofitem i anem cap el Pic de Carroi, i fem la baixada per la pista que serveix pel manteniment de les antenes, que ens porta directes al cotxe.