dijous, 29 de maig del 2014

SALGA AGUDA (Berguedà)

51è cim de la llista dels "Afegits"

Anem cap a Vilada i creuem tot el poble direcció Borredà, passat el Km. 160 a mà dreta hi ha una pista senyalada amb un rètol per "Les Canals de Sant Miquel"  l'agafem i ben aviat trobem una clariana, lloc conegut com Pla de la Fusta, on deixem el cotxe, hi ha una tanca que barra la pista just abans de passar el pont del Climent, la pista continua però nosaltres ens enfilem per un corriol en direcció a la Portella, guiats per pintures de color groc.
El camí és ben fressat i ens portarà al pas tallat a la roca, conegut com el Portell de l'Ovellar. Quan ja intuïm el coll, prenem un corriol degudament indicat, a mà esquerra, amb una placa i marques de color blanc que ens enfila a la carena, des d'on ja veiem al final de tot el cim.

ELS TOSSALS (Berguedà)

50è cim de la llista dels "Afegits"

Avui sortim de Sabadell amb la idea de fer Els Tossals i la Salva Aguda, anem cap a Manresa, Berga i agafem la carretera que va cap a Sant Llorens dels Morunys, quan arribem al túnel de la Mina hi ha una desviació a mà esquerra cap a Capolat, abans d'arribar-hi ja trobem el pal indicador "Els Tossals" a la nostra dreta, hi ha una petita entrada una mica abans del pal indicador on deixem el cotxe.

diumenge, 18 de maig del 2014

VI FESTA DELS 100 CIMS

Aquest any el Centre Excursionista de Terrassa, juntament amb la FEEC,  han organitzat  la festa pels excursionistes que durant l'any 2013 van fer els 100 cims i per primera vegada s'ha fet un reconeixement pels que han fet els 200.
La UES ha arrasat 6 persones han fet el repte dels 100 Cims, i 5 han fet el 2x100. Tot un èxit.

dissabte, 17 de maig del 2014

PUIG D'EN CAMA - GALLICANT i Miranda de PUIGCERVER

 47-48 i 49è cim de la llista dels "Afegits"

Avui hem aprofitat bé el dia, des de la Selva del Camp hem pujat el Puig d'en Cama, anar i tornar pel mateix camí. Després hem anat a l'Arbiol i hem pujat al Puig de Gallicant i després de dinar hem anat cap a la Miranda de Puigcerver.

dijous, 15 de maig del 2014

MIRANDA DE SANTA MAGDALENA

46è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim des del Monestir de Montserrat i enfilem escales amunt seguint els GR-4 i GR-172, passem pel pas dels Francesos fins arribar a la plaça de Santa Anna, en aquest punt agafem el camí de l'esquerra que va a l'ermita de Santa Anna -no hi queda res- i ja passem a l'altre costat de la muntanya, que ens porta al camí que ve de Sant Joan, el seguim una mica i ja trobem a mà esquerra el camí que porta a les escales de Jacob i d'allà a la Miranda de Santa Magdalena, la baixada la fem per l'altre costat arribant a Sant Joan i cap al Monestir.

diumenge, 4 de maig del 2014

PUIG DE LA FORÇA

45è cim de la llista dels "Afegits"

Un quants amics de la UES que fem els "100 CIMS" de la FEEC hem anat a pujar el Puig de la Força. 
Hem deixat el cotxe a l'Hostal de la Riba hem caminat per carretera una mica fins a trobar la pista que porta cap a la canal del Castell, va pujant molt bé fins a arribar al peu de la cinglera on ja trobem a mà dreta la pujada per la canal. Un cop arribats a sobre de la cinglera anem cap a la nostra esquerra vorejant el Turó del Castell fins arribar a un cartell indicador del Puig de la Força, el seguim ens porta a un petit collet i ja només ens queda uns metres de pujada per arribar dalt del cim.

dijous, 1 de maig del 2014

MIRANDA DELS ECOS


44è cim de la llista dels "Afegits"

Per la canal de la Llum, coll de Migdia, canal dels Micos i tornada al coll de Migdia però sense baixar per la canal dels Micos, vam agafar una canal que surt a la dreta del final de la canal dels Micos i que porta al coll de Migdia i canal de la Llum avall.