dissabte, 28 de juny del 2014

TORRENEULES (Ripollès)

57è cim de la llista dels "Afegits"

Un grup d'amics, cada any,  fem una sortida per aquestes dates, aquest cop és la travessa de Núria - Setcases, tot un clàssic de la nostra joventud. Al gros del grup pujaran des de Queralp fins a Núria a peu, però som uns quants que volem aprofitar i fer el Torreneules i puguem amb la cremallera i cap al cim, ja que molts de nosaltres estem fent el Repte dels "100 Cims" de la FEEC, i aquest n'és un.


dijous, 26 de juny del 2014

LA TOSA (Cerdanya)

56è cim de la llista dels "Afegits"

Hem deixat el cotxe a l'aparcament de Coma Oriola. Hem pujat per tota la coma fins arribar sota l'antena de la Tosa, llavors hem anat cap al coll de la dreta on hi ha unes runes i hem vorejat el turó per la seva esquerra i ens hem enfilat per darrera fins arribar directament al refugi.

dimarts, 24 de juny del 2014

PUIG DE LA GRAVA (Cerdanya Nord)

55è cim de la llista dels "Afegits"

Avui ens arribem a l'estany de la Bullosa per anar al puig de la Grava, un dels millors miradors de la zona, malgrat la seva modesta alçada 2671m. Aquesta muntanya és el vèrtex de tres conques fluvials: Arièja (per la vall d'Orlú), Tet (per la coma de la Grava i l'estany de la Bullosa) i Segre (per l'estany de Lanós i la vall de Querol)
Voregem per l'esquerra aquest estany, a través de bosc i creuant alguns torrents, seguint les marques del GR 10 que ja no deixarem fins a la portella de la Grava. Arribem a una bifurcació, prop de la riba nord, deixem a la dreta el sender del Tour del Capcir, que mena a la coma de la Llosa, i seguim a l'esquerra per entrar tot seguit a la dilatada coma de la Grava, extens pla amb pastures i molleres per on discorre el rec de la Grava, el qual dibuixa nombrosos meandres per la poca inclinació del terreny. De fet, anirem avançant molta estona sense gairebé guanyar altitud, a l'arribar al llac guanyarem una mica d'alçada fins el coll i fins arribar al Puig de la Grava.

diumenge, 22 de juny del 2014

PIC DE FILIÀ (Pallars Jussà)

54è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sentís hem anat cap a la Vall Fosca, un cop hem passat la central de Capdella i l'indicador del refugi  la Tacita, hem agafat una pista que surt a mà esquerra i que puja al costat del riu Filià fins arribar a una barrera. Deixem el cotxe abans de creuar el riu.
Passem per davant del refugi del vaquer, deixem la pista i anem guanyant alçada per la coma de Fuses fins arribar al Pic de Filià.
La baixada la fem per la coma d'Emprius fins a trobar de nou la pista on tenim els cotxes.

dissabte, 21 de juny del 2014

PICA CERVI (Pallars Jussà)

53è cim de la llista dels "Afegits"

Des del poble de Sentís hem anat cap al coll de Sant Pere, hem continuat cap a la collada de Guarner, hem passat els pobles de Sas, i  d'Erta, i una mica més enllà, en el prat de Damont hem deixat els cotxes. 
La pujada l'hem feta per la solana de Comagiters, sense camí evident, fins arribar a la carena, i l'hem seguit passant per uns turons fins arribar a la Pica Cervi. La baixada l'hem feta per una canal pel costat del coll d'Erta i hem baixat per tota la vall.
Una bona excursió que l'hem acabat a Sentís jugant a cartes.

dijous, 5 de juny del 2014

PUIG D'ARQUES (Baix Empordà)

52è cim de la llista dels "Afegits"

Des del poble de Calonge anem cap a la urbanització Rio d'Oro, quan arribem a la Creu de Can Carbó, és un encreuament de camins senyalitzat amb cartells homologats, deixem el cotxe. El recorregut es fa quasi en la seva totalitat per pista forestal, que ens portarà a una cruïlla senyalitzada, Puig de les Gavarres i Puig d'Arques. La baixada la fem en direcció cap a Sant Cebrià dels Alls -en restauració-, Can Carbó i al cap de poc ja som en el lloc de sortida.