dimecres, 29 d’octubre del 2014

PUIG DE LES AGUDES (Ripollès)

 69è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Setcases pel pont d'en Jepet i seguim el GR-11, passem per la Jaça de les Eugues i arribem al pla de les Bigues on deixem el GR-11, girem a la dreta per anar a buscar el filat que ens porta directament al cim.
La baixada la fem directa pels prats del Bac fins arribar a trobar el camí de pujada.


dimecres, 22 d’octubre del 2014

SANT RAMON (Baix Llobregat)

68è cim de la llista dels "Afegits"

Anem a Sant Boi de Llobregat travessem el poble per la carretera de Sant Climent (BV-2004), passem el restaurant Can Xixol i una mica mès amunt hi ha un aparcament pública a l'esquerra on deixem el cotxe.   Sortim de l'aparcament i enfilem recta el carrer de l’esquerra, arribem en una cruïlla, anem a la dreta cap al pavelló de caça. La pista principal fa un gir brusc a l’esquerra i planeja. Poc després arribem a la font de les Golbes. Des d’aquí, tot i que, una mica més endavant, hi ha una drecera marcada amb uns senyals grocs que va estalviant els revolts,nosaltres seguim la pista que ens porta en constant pujada fins a l’ermita. En poca estona més arribem finalment al cim turó de Sant Ramon (295 m). 
La tornada la fem baixant per unes escales de fusta que estan situades en el cantó Nord, just davant nostre veiem un camí que baixa en forta pendent, és el Cordal de Sant Ramon. El seguimt fins arribar a un pont de fusta. El deixem i seguim cap l’esquerra per arribar-nos al coll de l’Estret de Roques. Aquí el camí s’ajunta amb la carretera de Sant Boi a Sant Climent. Agafem la carretera cap a la dreta i la seguim durant uns 20 metres. De seguida trobem una pista a l’esquerra, amb una cadena, la seguim i continuem baixant. Després d’una estona comencem a veure unes cases. Quan la pista que seguim fa un gir brusc a l’esquerra i s’encaixona entre dos murs de formigó, nosaltres seguim baixant per un petit sender  fins tornar a entrar en el nucli urbà de Sant Boi al carrer Lilars. Anem a la dreta. Pel carrer següent girem a l’esquerra i passem pel costat d’un equipament esportiu. Quan s’acaba l’equipament, girem a la dreta per un petit carrer de vianants fins arribar a un passeig que segueix paral·lel a un petit torrent. Veurem un sender petit que puja pel vessant oposat al torrent i que ens durà al lloc de sortida.


diumenge, 19 d’octubre del 2014

PICA ROJA (Pallars Sobirà)

67è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim del refugi de la Vall Ferrera on hem passat la nit. Són les 8 del matí. Del refugi mateix surt el camí que porta cap el port Vell o de Romaset, passem per la Pleta d'Areste, estany del Port Vell, no hi ha pèrdua, està molt ben marcat fins arribar al port. La pujada al cim és dreta però hi ha un camí molt ben traçat. La baixada la fem per l'altre costat per anar a la portella de Boet i cap als plans de Boet fins arribar a l'aparcament del refugi.

dissabte, 18 d’octubre del 2014

LES PIQUES (Alt Urgell)

66è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell cap al Pallars, però aprofitem el viatge per anar a fer Les Piques.
Abans d'arribar a Gerri de la Sal girem a la nostra dreta cap a Baén, seguim direcció Taús, a l'arribar a Sarroca s'acaba l'asfalt i segueix pista no gaire bona (4X4), fins arriba a Taús hi ha uns 30 Km aproximadament, passem  Els Castells i fins a Taús pista ampla i en bon estat. Aparquem a Taús. 

Sortim des de la part alta de Taús cap a la nostra dreta per una pista tancada amb una porta de ferro,  peatons pel costat, deixem un trencall a la nostra esquerra (és per on tornarem) seguim la pista, arribem a una bifurcació i agafem la pista de la nostra dreta que baixa cap al torrent, anem seguint fins arribar a la collada de la Borda, la pista es perd una mica per l'herbei, seguim a la nostra esquerra per la serra de Taús, trobem bifurcació de pistes i agafem la de la nostra esquerra, va travessant prats i arribem a una pista molt més visible, seguim a l'esquerra fins a un coll on hi ha encreuament de pistes i un pal indicador d'itinerari de BTT, deixem la pista de la dreta, seguim recta uns 100 metres i ens enfilem per l'herbei cap al pic de Les Piques. 
Tornem enrera  fins el collet on hi ha l'encreuament de pistes, hi dos grans rocams, comencem a baixar pels prats en direcció a un collet el passen i agafem un camí poc transitat cap a la nostra esquerra, seguim el corriol que ens va portant cap a una collada (entre el Serrat de les Cordes i el Pujansolons) sobre un bosc de pins, anem seguint baixant i anant cap a la nostra esquerra, travessem uns filats i un torrent arribem a una pista que seguint-la ens porta a la de la pujada i a Taús.
Hem seguit la ressenya de: www.elsnostrescentcims.blogspot.com 


dimecres, 15 d’octubre del 2014

COGULLÓ DE TURP (Alt Urgell)

65è cim de la llista dels "Afegits"

Quan tornem del Puig Sobirà anem de nou al coll de Jou i agafem la carretera que va cap a coll de Nargó, a l'arribar a Llinars anirem pujant per les cases del poble, en sortirem i agafarem un camí a la dreta fins a Cal Jepet, que és a les afores, fem una mica de pista i deixem el cotxe en un encreuament de camins.
Agafem la pista de la dreta que fa pujada, l'anirem seguint fins que ens porta a un petit coll all'a agafarem el corriol de l'esquerra que ens durà a dalt del cim.
La baixada la fem pel mateix recorregut.
 

PUIG SOBIRÀ (Solsonès)

64è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell direcció Solsona, fem el mateix recorregut que vam fer per anar al Puig de les Morreres. Quan arribem a l'indicador que diu El Montau (pista asfaltada) la seguim fins arribar al collet de la Mata, on la carretera comença a baixar. 
Sortim cap a l'esquerra un camí de pedres i ens endinsem pel bosc per corriols molt ben marcats fins arribar al cim.
 

dimecres, 8 d’octubre del 2014

PUIG DE LES MORRERES (Solsonès)

63è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell direcció Solsona,  agafem la carretera que porta a Coll de Jou, tal com arribem al coll tenim a mà dreta la carretera que va a Sant Llorenç dels Morunys (est),  a l'esquerra la que va cap Odèn (oest), davant tenim una pista asfaltada que puja direcció (nord) cap al Pla de Bacies, l'asfalt s'acaba al cap d'un quilometre, on hi ha un indicador que diu El Montau (segueix la pista asfaltada) i Pla de Becies, que nosaltres agafem i que després d'uns vuit quilometres, arribem al refugi de la Bòfia on deixem el cotxe.
Des d'aquí ja veiem el cim de les Morreres, no hi ha pèrdua perquè hi ha una gran pantalla repatidora i un vèrtex geodèsic.
La baixada la fem pel mateix camí.

dimecres, 1 d’octubre del 2014

TOSSAL DE LES VIUDES (Berguedà)

62è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell anem cap a Berga, agafem la carretera que va cap a Sant Llorenç dels Morunys, passem el túnel de la Mina, carretera LV-4241, fins arribar al cartell indicador de "Sant Pere de Graudescales", agafem aquesta pista i quan veiem un pont que travessa el riu de Llinars, i el molí de Vancells- cal seguir per la pista de la dreta -sense creuar el pont-, és un pista bastant bona de transitar amb 4x4 d'uns quatre quilometres que ens porta directa a Sant Andreu de Valielles.
Deixem el cotxe i per una pista que passa pel costat del petit cementiri de la finca, la seguim fins trobar a la nostra mà dreta un corriol, hi ha una fita, només cal seguir-lo i ens porta directe al grauet i collet de Valielles, des d'aquest punt nomès hem de seguir el camí que s'enfila a mà esquerra i que ens porta directes al Tossal de les Viudes.