divendres, 21 de novembre del 2014

SANT MARC DE BROCÀ (Berguedà)

72è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell anem cap a Bagà, entrem per la part alta del poble i anem a buscar la pista asfaltada que porta al Santuari de Paller (està indicat) edifici del S.XVIII, neoclàsic, que té un altar barroc impressionant, aquí deixem el cotxe.
Sortim entre el Santuari i la torrentera, seguint el GR i marques grogues, la pujada és constant fins arribar a un mirador amb un filat blanc de protecció al barranc, continuem seguint les marques grogues fins arribar a una pista, girarem cap a l'esquerra i a pocs metres trobem un corriol, a mà dreta -marques vermelles- que seguirem fins trobar una pista en desús, en aquest punt anirem cap a la dreta fins arribar a la bassa de Tarnes (1495m) a partir d'aquí seguim el PR que ens porta directes al cim. 
La baixada la fem seguint el PR que ens porta cap al pla del Castell, flanquegem la serra de Sant Marc fins arribar de nou al Santuari de Paller.


divendres, 7 de novembre del 2014

PUIG OU (Ripollès)

71è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell en direcció Vic C-17, a Ripoll agafem la carretera que va cap a Camprodon i a l'arribar a Sant Pau de Sajúries, a la rotonda girem a la dreta C-153 direcció Sant Salvador de Bianya, a 1 quilòmetre aproximadament trobem, a la nostra esquerra, una pista asfaltada, l'agafem i a uns 7 quilometres, més o menys arribem a un pont on hi ha, una mica abans del pont, una gran pedra que diu: Massover de cal Coma, i al costat el pal indicador, aparquem el cotxe. 
Seguint les indicacions del pal indicador agafem la pista i arribem a una porta de metall que es pot obrir, la passem i comencem a pujar fins arribar a un punt que hi ha un encreuament de dos camins, el de la dreta el travessa l'aigua del torrent de Porreres, aquest el deixem i agafem el de l'esquerra que ens portarà a la casa enrunada de la Coma, d'aquí surt un corriol, just abans d'arribar a la casa, aquest ens portarà cap a la carena del cim que la seguirem sense cap dificultat.
La baixada la fem per l'altre costat, seguim un filat que ens portarà al Coll Salga, allà girem a la nostra dreta, fins arribar a la font del Resclusanys, passem a l'atre costat del torrent i continuem baixant fins arribar a Sant Andreu de Porreres, visitem l'ermita i continuem per un corriol baixant fins a trobar la pista on hores abans hem pujat.

dissabte, 1 de novembre del 2014

CATEPERDÍS (Principat d'Andorra)

70è cim de la llista dels "Afegits"

Un cop arribem a Andorra anem cap Ordino, el Serrat i a l'estació d'esquí Ordino-Arcalís, on amb cotxe i per pista asfaltada arribem fins a les basses del Port de Rat, on deixem el cotxe.
Enfilem per una pista d'esquí i a poc a poc anem cap a la nostra esquerra per anar a buscar el coll d'Arcalís, un cop allà ens dirigim cap a la dreta i en poca estona ja som d'alt del cim.
A la baixada, aprofitem per arribar-nos al pic de l'Angonella que té una bonica cresta cimera. Retornem al coll d'Arcalís i baixem més directa per la bretxa d'Arcalís.