dimecres, 21 de gener del 2015

PUIG DE BESTRECÀ

81è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim del poble d'Oix, passem pel costat de l'Església i  en menys d'1km passem per la masia de cal Peirer. Seguim la pista fins arribar al Coll de Bestracà, on hi ha un cartell. En aquest punt, ja es veu Sant Andreu de Bestracà, un cop a l'ermita, seguim el corriol que passa per darrera d'aquesta i que s'enfila fins al cim. Passem  per un bon mirador del Comanegra, Puig de les Bruixes, Pirineus... 
Al cim del Puig de Bestracà hi ha les ruïnes d'un castell i d'una capella a més d'un vèrtex geodèsic. La baixada la fem pel mateix recorregut de pujada.

diumenge, 18 de gener del 2015

SANT HONORAT (Alt Urgell)

80è cim de la llista dels "Afegits"

Venint de la Cerdanya i abans d'arribar a Oliana hem agafat el camí de Peramola, i abans d'arribar al poble hem girat a la dreta cap a la Hostal del Boix on hi hem aparcat el cotxe. No hi ha pèrdua, el camí està ben indicat.


dimecres, 14 de gener del 2015

VOLCÀ DEL CROSCAT (Garrotxa)

79è cim de la llista dels "Afegits"

Hem aparcat al Restaurant de Can Xel i hem agafat el camí que va cap a la Fageda d'en Jordà, fins arribar a un indicador que senyalitzava el camí cap al Croscat, la Fageda estava esplèndida, hem donat tota la volta al volcà fins arribar a una masia on hem agafat un camí a la nostra dreta que ens ha portat fins dalt.

divendres, 9 de gener del 2015

PEDRÓ DE TUBAU (Ripollès)

78è cim de la llista dels "Afegits"

Tot anant cap a la Cerdanya, ens desviem a Capdevànol i anem fins a Gombren, un cop passat el poble anem direcció al Mas Puigbó. Hi ha una petita esglèsia (abandonada) i un masia molt gran, on hi deixem el cotxe.
Sortim per una pista que hi ha al costat dret de la masia i l'anem seguint fins arribar a una cruïlla de camins, agafem el de la dreta, no hi ha pèrdua, està senyalitzat fins arriba al cim, on hi ha una capella i el geodèsic.
Per la baixada desfem una mica el camí i anem a buscar una canal bastant dreta, no senyalitzada sort que portem un trak i arribem a la pista de tornada sense gaires problemes.