divendres, 27 de març del 2015

MOLA DE GENESSIES (Baix Camp)

85è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell direcció Tarragona, Vandellós i Gavadà on després d'un parell de quilómetres arribem al  Mas de Genessies, on deixem els cotxes. Seguim una pista ampla que passa per sota del Mas fins arribar a un trencall amb un pal indicador, i anem cap al barranc de Jovara, que ens porta al Coll del Rourar, i a la Mola. Anem a veure el poblat ibèric que es troba abans d'arribar dalt la Mola.
Baixem de nou fins el Coll del Rourar i agafem el camí contrari del que hem vingut, ens arribem a la cova "Llúdriga" tornem a desfer el camí fins el corriol d'on veníem i continuem fins a tancar el recorregut.

dimecres, 18 de març del 2015

PUIG DE MONTIGALAR (Gironès)

84è cim de la llista dels "Afegits"


Hem anat fins al poble de Quart i d'allà cap a Montnegre on abans d'arribar hem deixat el cotxe. Ruta ideal per una matinal, amb un desnivell no gaire pronunciat i que només cal tenir en compte que s'ha de seguir amb el GPS al no estar mercat el recorregut , tanmateix no hi ha dificultat,  encara que del balcó de les Bruixes fins la pista de la font picant és sense corriol però amb un sotabosc transitable.

dimecres, 11 de març del 2015

PUIG DE SANT MIQUEL (Gironès)

83è cim de la llista dels "Afegits"

Hem anat cap a Girona ciutat ,i passant per un paisatge esquitxat de bosquets i petits conreus, ens hem  endinsat a l'espai natural protegit de les Gavarres per ascendir al puig de Sant Miquel, des d'on hem gaudit d'unes magnífiques vistes panoràmiques de gran part del territori gironí, des de l'Empordà fins als Pirineus. La pujada l'hem feta pel camí que passa per Cal Micaló, que ens ha permés observar nombroses restes de construccions fetes segons la tradicional tècnica de pedra seca, i la baixada per la variant del Collet d'en Figueres que passa per les restes de l'antiga font de Cal Mistaire, recentment restaurada.


divendres, 6 de març del 2015

L'ENCLUSA (Osona)

82è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim des del poble de Taradell, cap al pantà del mateix nom, a la nostra esquerra deixem Mansa i girem a la dreta per arribar al solei de les Moles, i d'aquí en forta pujada cap a la collada de Mansa, travessem la carretera de Viladrau, i agafem el corriol que ens queda a l'esquerra, marques del PR, que ens porta sota l'Enclusa, anem seguim per sota fins a trobar un rocam que ens farà arribar sobre el cim. 
Quan baixem anem a veure les coves Guinardo, s'ha de baixar una miqueta.., tornem al camí i anem direcció el Bou i cap a Taradell.