dimecres, 29 d’abril del 2015

TURÓ DE MONTSORIU (Selva)

93è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell per l'AP7 i sortim direcció Breda per la GI552, passem aquesta població i anem cap al Coll de n'Orri, on aparquem el cotxe. És una caminada curta entre bosc de carrasques i sureres, molt ben senyalitzada fins arribar al castell, d'estil gòtic i que l'estan restaurant.

dimecres, 22 d’abril del 2015

PUIGCABRER (Alt Camp)

92è cim de la llista dels "Afegits"

Bé, venim de fer el Cogulló de Cabra i com que són cims curts i fàcils de fer aprofitem per anar a fer-ne un altre. Anem cap al poble de la Riba, però abans de creuar el pont girem a l'esquerra i anem a deixar al cotxe. 
El camí està indicat, hi ha un indicador, no hi ha pèrdua. Anem pujant en diagonal, passem per unes roques i trobem un altre pal indicador, girem a l'esquerra i continuem seguint el camí fins arribar a la torre que és el punt final. Aquesta torre es veu des d'un principi, el camí de retorn el fem pel mateix lloc.

COGULLÓ DE CABRA (Alt Camp)

91è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell direcció Igualada, per l'A2 anem cap al poble de Cabra del Camp, on deixem aparcat el cotxe. Seguim el GR7 en direcció a Vallespinosa (molt ben indicat) la pista és planera fins abans d'arribar al coll de la Romiguera o de Cal Sàrria, aquí deixem el GR7 i seguim el GR175 que duu a Vallbona de les Monges, seguim pujant una estona fins arribar a un pla, aquí el deixem, el sender planeja una estona fins veure el cim, abans d'arribar al turó hi ha una barana de fusta, unes cadenes i unes escales que faciliten la pujada.
La baixada la fem per costat contrari d'on hem pujat, per pista direcció a la font del Mas del Conill i al Mas del mateix nom, fins arribar a Cabra del Camp.

divendres, 17 d’abril del 2015

MONTALT punta Nord (Ribera d'Ebre)

90è cim de la llista dels "Afegits"

Un cop feta la Tossa, des de Tivissa anem cap a Pratdip, on farem el Montalt.
Per la  T-311, passat el km 40, i poc abans de trobar el km 39, abans d'un revolt cap a la dreta surt a la nostra esquerra una pista, la seguim aprox 1,7 km, arribem a un trencall amb pal indicador i a la nostra dreta tenim dos grans molins. Deixem el cotxe.
En aquest punt sur un camí directe cap al Montalt Sud, (anada i tornada) però nosaltres farem un circular, seguim per la pista direcció Mas del Motarro, hi ha un pal indicador, agafem el corriol a la nostra dreta cap al Mas Motarro, marques blaves, a la nostra dreta ens queden els molins, seguim el corriol fins arribar a una pista, anem cap a l'esquerra, abans d'arribar al mas giren cap a l'esquerra per un altre pista, l'anem seguint, deixem tres pistes a la nostra dreta, arribem a un mas, al costat d'una gran figuera que hi ha davant del mas surt un baixador, baixem feixes i seguim el camí, ens porta a baix del torrent on trobem un altre pal indicador, seguim el PRC-91 Barranc del Ramer. Arribem a una gran fita de pedres, deixem el PR i seguim el corriol que fent gran "S" ens porta a baix del barranc, hi ha una gran balma i una paret de pedra, (bonic de veure) seguim el corriol, anem pujant, arribem a una pista i anem cap a la nostra esquerra direcció Collet de Montalt, seguim la pista fins que queda al mateix nivell que el barranc, a la nostra dreta trobem una cinta blanca i vermella que protegeix un pou/cova, al costat hi ha un camí i una mica més amunt una petita paret de pedra, seguim el camí. A un 10 metres a la nostra esquerra surt un corriol senyalitzat amb fites de pedres, seguim el corriol, anem trobant fites, marques grogues i de blaves, anem pujant, a l'arribar a una petita carena el corriol va cap a l'esquerra, nosaltres seguim recte (fem drecera) anem a trobar la carena dels cims i retrobar el corriol que anàvem, (a la nostra esquerra queda el Montalt Sud i a la dreta el Montalt Nord) anem cap a la dreta seguint el corriol i les fites, arribem a un gran rocam, el revoltem deixant-lo a la nostra dreta i seguim corriol, al donar-li la volta s'enfila cap dalt el Montalt punta Nord (100 cim). Tornem enrera pel mateix camí carener, seguim carena i corriol fins el cim del Montalt Sud, aquest té el vèrtex geodèsic. I tornem tot baixant per la carena al coll on tenim el cotxe.

LA TOSSA de Tivissa (Ribere d'Ebre)

89è cim de la llista dels "Afegits"

Avui en farem dos mes.. Deixem el cotxe a una esplanada que hi ha davant del camp de futbol de Tivissa. 
Hi ha un indicador que marca el recorregut. El camí és ben fressat,  puja suaument fins les coves. Tot fent llaçades, és un tram empedrat que ens porta al Coll de la LLena. Sortim a una pista que seguim fins la propera cruïlla de camins del Collet de la LLena, on agafem la drecera de Benet que ens permet tot vorejant la muntanya apropar-nos al cim. En aquest tram el camí no resta tan fressat, però les fites ens mostren sempre la traça. Passem arran de les roques conegudes com a Geganta i Gegant, i cap al cim, tenim unes fantàstiques vistes de Tivissa. La baixada anem, sense un camí clar, fins el proper portell del Montnegret, sota de la ben visible Roca del Migdia. Un cop al Portell comencem a baixar per la Obaga de les Cabreres. Un preciós tram ombrívol, ens fa encara més curta la divertida baixada. Un cop al pla arribem a les ruïnes del Mas de Sant Blai de Montnegret, es d'on observem la Tossa i el desnivell perdut. En aquest lloc, entronquem amb una pista que seguim uns metres fins el proper encreuament de camins del Coll del Montnegret.  Anem a la dreta, tot seguint les indicacions de Tivissa (Sant Blai). El camí ben fressat ens porta  a la font de Sant Blai, sota de l’ermita del mateix nom. Aprofitem per veure aigua i omplir les ampolles. Seguim els rètols de Tivissa. Caminem uns metres per la pista que duu al poble, de seguida la deixem per seguir les marques del GR7, i per un corriol molt ben conservat arribem de nou a Tivissa.

dijous, 16 d’abril del 2015

EL TORN (Baix Camp)


88è cim de la llista dels "Afegits"

Ja hem fet el Coll de Pins i ara ens dirigim cap a la platja del Torn. (Hospitalet de l'Infant). Deixem el cotxe en una zona a prop de la platja, passem per sota d'un túnel i ja tenim davant nostre la Roca del Torn a la que ens hi enfilem.
De la platja estant anem cap al bosc. La ruta té un punt amb certa dificultat, es tracta d'un tram on anem caminant per un corriol aeri que va sobre la rasa de la línia fèrria, amb les vies a la dreta i un caient al mar, a l'esquerra. Hem d'anar amb compte donat que anem uns metres sobre una xarxa metàl·lica que protegeix la rasa del tren, fins arribar a un punt que creuem la via i ja ens enfilem cap a la muntanya.
La baixada la fem cap al mirador i el Fèlix i la Marta decideixen baixar cap al cotxe i nosaltres continuem pel GR fins arribar al càmping 'El Templo del Sol' i tornar cap a la platja del Torn, on just abans d'arribar ens sorpren una forta calamarsada.

COLL DE PINS (Ribera d'Ebre)

87è cim de la llista dels "Afegits"

Amb uns amics hem decidit anar cap a Ribera d'Ebre, abans que fes més calor, per tal de poder fer uns quants cims. Hem començat per Coll de Pins, ja què és el que queda més lluny dels que volem fer.
Des de la població de Rasquera, davant del camp de futbol surt el camí que ens portarà a Coll de Pins, és un recorregut bonic de fer i té racons d'ombra que ens ha anat molt bé.

dimecres, 8 d’abril del 2015

TOSSAL DE LA CREU (Segarra)

86è cim de la llista dels "Afegit

Arribem a Torà, C1412-a, passem pel mig i anem per la LV-3005,  deixem el trencall d'Ardèvol, uns quilòmetres més enllà trobem un trencall a l'esquerra que va a Can Millet, l'agafem, passada aquesta masia i una mica més enllà deixem el cotxe. 
No hi ha camí definit, però mirant on és el Tossal anem pujant fins que passat una estona trobem fites, que ens porten a dalt.
La baixada la fem de la mateixa manera, sense camí definit fins arribar a una pista que ens porta de nou al cotxe.