dissabte, 30 de maig del 2015

EL FAR (Selva)

104è cim de la llista dels "Afegits"

Hem fet una sortida senzilla i curta per conèixer el Santuari del Far, on hem gaudit d'unes vistes fantàstiques.

dimecres, 27 de maig del 2015

CASTELL DE BAC GRILLERA (Alt Empordà)

103è cim de la llista dels "Afegits"

 Des de Sabadell per l'AP-7 fins a Figueres, anem cap a Maçanet de Cabrenys, un cop passat aquest poble i després de passar el Km 22, hi ha una entrada d'una pista a mà esquerra que ens portarà al coll dels Horts on deixem el cotxe.
Seguim la pista que indica cap a Sant Cristòfol dels Horts, seguim les marques de color groc que ens portaran al Mas dels Horts, sempre agafem els trencalls de l'esquerra. Arribem al coll de Fullola, és un prat, el travessem i continuem per l'esquerra, i a un punt que trobem una marca doble de color groc, nosaltres anem cap a l'esquerra fins arribar al vèrtex geodèsic. Continuem endavant per anar a l'ermita de la Mare de Déu del Fau. Desfem el camí fins arribar al cartell que indica cap a Tapis.

dimecres, 20 de maig del 2015

ELS BESSONS (Garrigues)

102è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell les Borges Blanques, no entrem a la població, agafem la sortida que diu: Borges Blanques, l'Espluga Calva, Cervià de les Garrigues.
Passem pel pont que passa per sota l'autovia, anem cap a l'esquerra i passem per sota el pont de l'AVE.
Anem seguint en vinyes fins arribar a un collet amb un pal indicador. La pista passa pel corral de l'Àngel Camí i et porta fins dalt del cim. La baixada la fem pel mateix lloc.

dimecres, 13 de maig del 2015

TORRETA DE CADÍ (Alt Urgell)

101è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell direcció Manresa, i Josa del Cadí, deixem el cotxe al coll de Jovell, és veu un petit corriol que surt a mà dreta, i en forta pujada anem a buscar la carena, sense arribar-hi anem fent una llarga diagonal fins arribar a la Torreta del Cadí.
Un recorregut llarg però sense dificultat.

dissabte, 9 de maig del 2015

CAVALL BERNAT DE LLABERIA

100è cim de la llista dels "Afegits"

Amb un grup d'amics de la UES anem cap a les terres del Sud. Sortim del poble de Colldejou per pista fins arribar al coll de Guix, i enfilem pel dret cap a la Miranda de Llaberia, abans era un 100 cims i al fer l'ampliació el van treure.
Des de la Miranda de Llaberia anem cap al Cavall Bernat i fent una circular tornem cap al poble de Colldejou.



dimecres, 6 de maig del 2015

L'ARGIMON (Selva)

99è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell cap a Riudarenes, sortim de la barriada de l'Esparra, pel bosc de Can Martí i passem per la capçalera del sot de l'Argimon, per arribar al Santuari de l'Argimon, reconstruït al segle XVIII.

diumenge, 3 de maig del 2015

LA FAIADA (Pallars Jussà)

97è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Viella tornem cap a casa i pel camí ens pararem a fer el cim de la Faiada, és un turó sense cap mena d'interès, però està a la llista i a nosaltres ens ve de passada i ho aprofitem, tot i així té una vista magnífica de les muntanyes del Pallars.

PUIG DE MILLÀ

98è cim de la llista dels "Afegits"

Després de fer la Faiada, anem cap al Puig de Millà, aquest és un cim oblidat per estar en un entorn on hi ha altres cims més anomenats, sort d'estar al llistat dels "100 cims" de la FEEC, sinó, segurament mai hi hagués vingut. Situat a prop d'Àger.
El recorregut està ben senyalitzat, sortim de l'església de Sant Pere, passem per els masos de Millà, i arribem al cim on cal baixar una mica per anar a contemplar el paisatge que s'obre davant nostre, congost de Mont-rebei, la serra de Savinós, i als nostres peus el pantà de Canyelles, tot un espectacle !!!

dissabte, 2 de maig del 2015

TUC DETH PLAN DETH OME (Vacanera)

96è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Viella anem cap a França, concretament a l'Artigue on a l'entrada del poble hi ha un petit aparcament. Passem per dins el poble i continuem pel GR10, el camí puja però molt ben traçat, fent diagonals que fan que la pujada sigui molt agradable, i sobretot pel paisatge que es va veien.
El recorregut passa pel bosc der Avedau, cap al coll de Vacanera i per la serra de Vacanera, que és bastant llarga fins al cim.
La baixada la fem pel mateix camí.

divendres, 1 de maig del 2015

LOS PICONS (Noguera)

95è cim de la llista dels "Afegits"

I continuem viatge cap a la Vall d'Aran, després de fer la Pala Alta, però fem una altra parada, ara anem cap a Ós de Balaguer, i a l' Alberola, aquí deixem el cotxe al costat de l'ermita de Sant Salvador que hi ha abans d'entrar al poble.
Seguim la pista que surt del costat de l'ermita, primer planeja, quan comença a pujar i en un moment que gira cap a l'esquerra, hi ha un corriol a la dreta amb unes fites, l'agafem i continuem per l'obaga de l'Alberola que ens portarà als Picons. Hi ha un vista fantàstica del pantà de Santa Anna.
La tornada la fem pel mateix lloc.

PALA ALTA (Noguera)

94è cim de la llista dels "Afegits"

Anem de camí cap a la Vall d'Aran i aprofitem el viatge per anar a fer la Pala Alta de Mont-Roig.
Sortim a Balaguer direcció Ager i anem a buscar la carretera que va a Gerb, i cap a Vilanova de la Sal, un cop a Vilanova anem a buscar la pista que va a Fontanelles i Montalegre, seguim aquesta pista fins arribar a un trencall que es separen, agafem la que va a Montalegre.
El recorregut és curt i fàcil de trobar, hi ha molt bona vista dels embassaments de Camarasa i de Sant Llorenç de Montgai.