divendres, 23 d’octubre del 2015

El MORRAL DE CABRAFEIXET (Baix Ebre)

124è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Tortosa ja de tornada cap a Sabadell, anem direcció el Perellò per anar a la Serra del Boix. Anem per una pista envoltada d'oliveres fins arribar a una cruïlla amb un gran cartell indicador de les pintures rupestres, seguim una mica més la pista fins arribar a una altra cruïlla on deixem el cotxe.
Agafem la pista de l'esquerra, GR192,  cap a la balma de Cabrafeixet i les pintures rupestres, ens desviem per anar a veure les pintures rupestres, passem per la Cova de la Mallada, i continuem fins tornar a trobar el GR, el corriol segueix fins arribar en un collet, on hi ha un petit indicador, cap a la dreta porta al Morral de Cabrafeixet. 
Per la baixada desfem el camí fins el collet i passem per sota del morral per un bosc recentment cremat direcció a la Bassa del Morral, arribem a una pista que ens portarà fins on tenim el cotxe. 

dijous, 22 d’octubre del 2015

EL MONTSIANELL (Montsià)

123è cim de la llista dels "Afegits"

Aquest cim és curtíssim i per això el fem a la tarda després d'haver fet el Negrell (al matí), fa molta calor, aprofitem la pista que porta just sota el cim. L'anada i la tornada la fem pel mateix camí.

EL NEGRELL (Montsià)

122è cim de la llista dels "Afegits"

Hem dormit a Tortosa i avui volem fer el Negrell. Anem a la Sènia per la carretera TV-331, travessem el poble i sortim direcció Fredes, un cop passem la pressa d'Ulldecona girem a la nostra dreta i anem per la CV-106, un cop arribats a Fredes agafem una pista en molt bon estat que surt a l'entrada del poble i la seguim fins El Pinar Pla, on aparquem el cotxe.
El recorregut està ben senyalitzat amb pals indicadors, passem pel refugi de la Font Ferrera en aquest punt seguin el GR7, al primer encreuament de pistes anem cap a la nostra dreta, i en el següent encreuament ja trobem el pal indicador del "Negrell" que ens porta fins dalt del cim.

dimecres, 21 d’octubre del 2015

MONT CARO (Baix Ebre)

121è cim de la llista dels "Afegits"

Avui volem aprofitar el dia, després de fer la Coscollosa i de menjar una mica anem cap al refugi del Mont Caro, on aparquem el cotxe i fem un recorregut molt curt per arribar dalt del cim. Ho hem decidit fer així per ser un cim sense cap interès, hem d'anar creuant la carretera que arriba fins dalt, i bé... el fem perquè està a la llista dels "100 Cims".

LA COSCOLLOSA (Baix Ebre)

120è cim de la llista dels "Afegits"

De Sabadell per l'AP7 direcció Tortosa, sortim d'aquesta població per la C-12, a prop de Xerta trobarem una pista asfaltada que seguirem fins al final, uns 5,3 kms. aproximadament, anirem a parar al canal i justament a l’altre cantó surt una altra pista asfaltada que ens durà fins a la Font Nova on podrem deixar el cotxe i començar la ruta. 
Tot el recorregut està senyalitzat amb pals indicadors, hem de començar anant en direcció a la Moleta, passem pel refugi de la Font Nova i continuem per la nostra dreta i continuem seguint els pals indicadors.
  
La tornada ens desviem cap a la Font de Domingo fins arribar a la Font Nova de nou.

dissabte, 17 d’octubre del 2015

LA PICOSSA ( Ribera d'Ebre)

119è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell cap a les terres del Sud. Anem cap a Mora d'Ebre just a l'entrada agafem la direcció que senyala 'Ermita de la Madrona', és on comença el recorregut,  que el farem circular. Seguim sempre les marques blanques i verdes, està ben senyalitzat, fins dalt del cim, la baixada la fem en direcció al pic de l'Estel que el tenim davant, on hi ha una creu, fins arribar a un petit collet, aquí comencem la baixada i anem passant horitzontalment per sota de l'Estel, arribem a la cova de la Porca, un gran forat sota mateix del cim, i perdent alçada arribem a una pista forestal, on hi ha la font del Tomo i que ens portarà a l'àrea de Sant Jeroni i Santa Madrona.

dijous, 1 d’octubre del 2015

PUIG PELAT (Baix Camp)

118è cim de la llista dels "Afegits"

Avui hem pensat anar cap al Baix Camp a fer el Puig Pelat, tot i que el dia no es presenta gaire favorable, per aquest motiu hem triat un recorregut curt.
Des de Sabadell anem cap a Valls, Alcover i Mont-Ral, a uns 5/6 quilòmetres abans d'arribar a Mont-Ral hi ha un creuament de camins, aparquem el cotxe.
Hi ha un pal indicador, seguim la pista fins arribar a un corriol que ens porta al cim, des d'allà anem cap a la Mussara i retorn al cotxe.