dimecres, 29 de juny del 2016

BASSIERO OCCIDENTAL (Pallars Sobirà)

135è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sant Maurici cap al refugi d'Amitges on ens quedem a dormir. L'endemà molt aviat sortim cap a la coma d'Amitges, coll de Bassiero, cresta de Bassiero i el cim.
És un recorregut d'una mica més de set quilòmetres amb fort desnivell, a partir del coll s'ha d'agafar la cresta per la vessant esquerra, molt poc tros, i la resta es fa per la vessant d'Amitges sense gaire dificultat.

diumenge, 26 de juny del 2016

TUC DE LA COMAMARJA (Alta Ribagorça)

134è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim des del pla de l'Ermita, caminem una mica per la carretera fins trobar l'entrada d'una pista i nosaltres comencem a pujar pel costat dret, no hi ha camí, anem buscant el lloc millor per anar pujant buscant sempre la carena, ja que hi ha més roca i fa de més bon pujar.
La baixada pel mateix recorregut.

dissabte, 25 de juny del 2016

TUC DE LLUÇÀ (Val d'Aran)

133è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Viella cap als banys de Tredòs, aquí agafem el taxi que ens deixa al començament del camí que porta al refugi de Colomers, anem direcció al refugi i agafem el GR-11.18 que porta al port de Caldes, però nosaltres el deixem quan ja s'enfila cap al coll, per passar al costat esquerra, anem en direcció a les agulles de Travessany, que les deixem a la nostra dreta fins arribar on el cercla es tanca i girem a la nostra esquerra per enfilar la pala final que ens porta al cim.

 

divendres, 24 de juny del 2016

TOSSAL DE LES ROIES de Cardet

132è cim de la llista dels "Afegits"

Sant Joan, sortim aquest tres dies de festa per anar a fer, primerament el Tossal de les Roies de Cardet. Just passat el poble de Barruera agafem un trencall a l'esquerra, és una pista asfaltada el primer tram i es converteix en terra, una mica precària, que es porta a l'ermita de Sant Salvador, on deixem el cotxe.
Caminen un tros per la pista fins arribar a un revolt que gira a la dreta, la deixem per enfilar-nos per l'esquerra, pel dret, en forta pujada fins arribar al coll, ens queda el pic de la Gelada a mà dreta i a l'esquerra tenim les Roies.
De tornada fem la Gelada i baixem fins el coll del mateix nom per tornar a agafar la pista que ens porta a l'ermita.

dissabte, 18 de juny del 2016

PUIG DE SANT CRISTAU (Vallespir)

131è cim de la llista dels "Afegits"

Un cop fet el Roc de Mallorca i tot tornant cap a Palamós a l'arribar a la Jonquera ens dirigim cap a Sant Joan d'Albera, un cop passat el restaurant hi ha una esplanada on deixem el cotxe.
Comencem a caminar on hi ha el cartell indicador de "Coll de la Font" la pujada es fa dins un bosc frondósque ens porta a la carena on ja es veu el cim, la tornada la fem cap al coll de Llinàs, passem pel dolmen de na Cristina i de nou a Sant Joan d'Albera. 

ROC DE MALLORCA (Rosselló)

130è cim de la llista dels "Afegits"

Venim de Palamós hi anem cap a la Jonquera, abans de trobar la indicació d'entrada a Perpinyà, hi ha una desviació, a mà dreta, cap al poble de Thuir, l'agafem i ja anem trobant  les indicacions cap al poble de Castellnou, hi ha dos aparcaments, deixem el cotxe al de l'entrada del poble.
Passem pel mig de Castellnou fins a trobar un carrer, a la nostra esquerra, amb unes escales de baixada, que ens porta a un petit corriol, que queda a mà dreta, La pujada la fem més directa que la baixada, ja que fem una mica més de volta passant pel coll de la Creu i que ens portarà al camí de pujada. 

dissabte, 11 de juny del 2016

L'ESPINA (Terra Alta)

129è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de l'ermita de Sant Roc, passem pel mas del Macià cap al coll de l'Ametleral, en aquest punt hi ha una cruïlla de camins agafem el de la dreta que ens portarà al coll del Camp i a l'Espina. 
El recorregut es fa llarg perquè no veus el cim fins que no hi ets.

divendres, 10 de juny del 2016

ROQUES DE BENET (Terra Alta)

 128è cim de la llista dels "Afegits"
  
Aquest és el segon cim que fem avui, tenim sort i podem pujar amb cotxe 4x4 per la pista que aquella hora era impracticable de calor..., agafem el corriol que sense cap dificultat ens porta a les Roques de Benet.

Roques de Benet

PUNTA REDONA (Terra Alta)

 127è cim de la llista dels "Afegits"

Anem amb uns companys de la UES cap a les Terra Alta per fer un parell de cims que hi ha per aquella comarca.
Sortim del poble de Corbera d'Ebre de l'ermita de Santa Madrona.

Punta Redona