divendres, 29 de juliol del 2016

PIC DE LA PALA ALTA DE SERRADÉ (Alta Ribagorça)

138è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell cap a Pont de Suert on hi farem nit per poder sortir l'endemà cap a Boí per fer la Pala Alta de Serradé. Anem cap a la Vall de Sant Nicolau, deixem el cotxe a l'aparcament de l'entrada i agafem el taxi fins passat l'estany de la Llebreta, en un revolt molt pronunciat a la dreta, on comença el camí cap a l'estany de Serrader, indicat amb estaques amb una pintada de color groc que porta fins l'estany, a partir d'aquí no hi ha camí i s'ha d'anar pujant per l'herba, és un seguit de pales molt dretes fins arribar quasi a la carena que per una tartera de blocs grans i buscant l'herba arribem al cim.

dimarts, 5 de juliol del 2016

TUC DELH PORT DE VIELHA (Val d'Aran)

137è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Salardú anem cap a la boca sud del túnel de Vielha, aparquem el cotxe a l'antic hospital de Vielha, lloc on comença el GR-211.5 que porta just al port de Vielha, passem pel plan dera Espona, per sota del Tuc de Montoliet i a l'arribar al port deixem el GR per pujar cap a la nostra dreta fins al cim que està allà mateix. Tot el recorregut té un camí fantàstic i  unes vistes magnífiques.

dilluns, 4 de juliol del 2016

TUC GRAN DERA SENDROSA (Val d'Aran)

136è cim de la llista dels "Afegits"

Estem al refugi del CEC de Salardú, Juli Soler Santaló, i des d'aquest punt sortim cap als banys de Tredòs, on aparquem el cotxe, agafem el taxi que ens deixa just al costat del camí que porta al refugi de Colomers, quan arribem a l'encreuament de camins que el de la dreta porta cap al refugi de Colomers, nosaltres anem cap a l'esquerra, passem per l'estany de la Llosa, arribem al llac Clot de Baix i enfilem cap al coll del tuc dera Sendrosa, té una pujada molt bonica per una cresta que es pot anar passant per terra i roca.
La baixada la fem un tros pel mateix camí fins arribar a un punt que tres de nosaltres marxen cap al refugi de Colomers i tres més baixem per la pleta Barberà que ens portarà al Pont dera Montanheta i d'allà per pista fins als banys de Tredòs.