dissabte, 24 de setembre del 2016

MONTEIXO i Norís (Pallars Sobirà)

144è cim de la llista dels "Afegits"

Anem cap al poble d'Àreu, el passem i prenem la pista que porta a la Farga, seguim cap al pla de la Selva, bosc d'Aixeus, i arribem a la pleta dels Frares on hi ha un aparcament i deixem el cotxe.
Fem un tros de pista per arribar a un pont que travessant-lo porta a un mirador, nosaltres seguim recte ja per un corriol anem agafant alçada fins arribar a l'estany d'Aixeus, el camí segueix cap a la nostra dreta i ens portarà sense cap problema dalt del Monteixo.
Per la baixada, desfem uns passos i anem a buscar un camí bastant dret i entretingut que ens porta en un coll i d'allà fent alguns turonets, per la carena anem fins el Norís i del Norís per una coma molt ampla i dreta anem cap a l'estany d'Aixeus, des d'aquí agafem ja el camí per on hem pujant. 






dimecres, 21 de setembre del 2016

PIC DE MÀNIGA (Pallars Sobirà)

143è cim de la llista dels "Afegits"

Aprofitem el bon temps i anem cap al Pallars, concretament a Alins on hi passarem la nit. Sortim a les set del matí cap al bosc de Virós-Ferrera direcció al refugi del Gall Fer (avui el tenien tancat), però anem amb un 4x4 i passat el refugi fem 10 kms més de pista i aparquem el cotxe.
Volem fer el pic de Màniga però abans farem una caminada per anar en direcció al Salòria per tornar enrrera per la carena passem pel Covil i anem cap al pic de Màniga, la tornada la fem per una valleta, que queda per sota del Covil, fent una gran diagonal arribem al lloc on hem deixat el cotxe.








dissabte, 3 de setembre del 2016

TUC DERA PINCELA (Vall d'Aran)

142è cim de la llista dels "Afegits"

És la Festa Major de Sabadell i aprofitem aquest tres dies per fer un parell de cims de la Vall d'Aran, avui anem a fer el tuc de la Pincela, a mi en falta puntuar-lo, m'acompanyen la Rosa i el Bartomeu.
El fem pel Coret de Varradós, per una estreta carretera asfaltada que passa pel Sauth deth Pish, a partir d'aquí, és pista en bastant bon estat fins el coll.
El recorregut no és complicat només que no hi ha camí i has d'anar pujant per prats cap a l'era Montanheta, és un petit turó i des d'aquí per la carena cap al Tuc de Pincela, no té pèrdua.
Baixem cap l'ample coll que separa el Tuc de Pincela i el Tuc d'Arenho, cap els estanys per agafar el PR-112 que ens portarà de nou al coll.