dimecres, 26 d’octubre del 2022

TURÓ DEL MAL PAS

Sortim de l'Alzina del Salari, comencem just al camí que està al costat del planol de recorreguts, aquest camí ens porta a una intersecció de camins agafem al de la dreta i al poc tornem a trobar una altra cruïlla, agafem el camí que puja a la dreta i que ens portarà cap al coll de la Garganta, allà trobem el GR5 , anem cap a l'esquerra per pista un tros, fins a trobar un camí que marxa cap a l'esquerra, deixem el GR5, i que ens porta al coll de Boix, aquí agafem el camí que baixa, l'agafem i arribem a una pista que la passem per seguir el camí que ens porta cap al Turó del Mal Pas. Quan arribem al collet del Mal Pas, tenim dubtes de si vorejar el Turó, que és enorme, per dalt, o baixar fins anar a buscar la pujada per la clotada, finalment comencem a fer-ho a mig aire, fins arribar a un punt que preferim anar a buscar el camí que passa per sota. Millor fer-ho pel camí de sota. La pujada es fa molt bé, i el darrer tram es puja per una canal, però sense cap dificultat, hi ha bones branques per ajudar-te. Tornem a baixar del Turó i desfem un tros el camí d'anada fins a trobar un corriol, a mà dreta que en forta baixada ens porta al fons del barranc, fins el torrent del Roure Llarg, el creuem, surt una pista ampla a mà dreta, no l'agafem, sinò que ens posem dins el torrent, i al cap de pocs metres ja veiem les fites a mà esquerra, agafem el corriol, i sempre seguint el corriol més ampla anem pujant, pujant sense respir fins dalt la carena, i ja comencem a baixar , per un corriol que ens porta de nou al primer tram de camí on hem començat al matí. 
 

FOTOGRAFIES 

dimecres, 12 d’octubre del 2022

TURÓ de CAN DOLCET (Collbató)

Per l'A2 sortim a la K575 és la sortida a Collbató, però hem d'anar a l'altra costat, hi ha un tunel que et porta a l'Avinguda Montserrat, només sortir-ne hi ha una rotonda fem la volta cap a l'esquerra i trobem un petit aparcament on deixem el cotxe.
Fem la volta de la casa cap a la dreta i al final del carrer cap a l'esquerra, seguim una mica les cases fins arribar a un punt que travessa la riera de Can Dalmases, a partir d'aquí ja es converteix en una pista, la seguim fins arribar a una torre on girem a la dreta per una altra pista, hi ha una barrera. aquesta ens porta al Turó, passant per la Torre de Telegraf, en poca estona .
Per allargar una mica la caminada, fem tota una volta , tot per pista, hi ha alguna que altra baixada dreta amb molta pedra, però basicament el camí és acceptable.
Passem per masies: Can Perellong, Can Gineu, Can Martí Joan, Can Dolcet, i molts camps d'oliveres, fins arribar al punt on hem començat la pujada cap al Turó, i en un no res tornem a ser al cotxe.