dissabte, 21 de desembre del 2013

LA COGULLA (Priorat)

 41è cim de la llista dels "Afegits"

Avui anem una mica més lluny, cap al Priorat. Per l'autopista AP-2, passem per Albi, i anem direcció Margalef sense arribar-hi. Deixem el cotxe  a l'aparcament que hi ha sota la presa de Margalef.

Hem de  tornar  enrera per la pista fins a trobar un trencall amb un cartell d' Ulldemolins, la pista ens porta fins el riu, el travessem, quan estem quasi a tocar de la presa girem a la nostra dreta.  Passem per un  pont penjat, i al cap de poc trobem l'indicador de La Cogulla,  seguim el sender que ens porta per tot el barranc de Taverna, és una pujada dreta i sostinguda fins arribar a l' indicador de Racó del Teix, seguim cap a la dreta, i anem seguint el corriol fins arribar dalt de la carena, on ja es veu el vèrtex que ens diu que estem arribant a la Cogulla.  Per la baixada hem de tarnar enrera fins el pal indicador de camins, i anem direcció La Rovellosa, el sender està ben marcat, hi ha senyals vermelloses i fites. En tot moment anem per la carena salvant algun pas de roques, i passem per entremig d'un rocam i  a partir d'aquí comença la baixada, alguns trams en forta pendent, no té pèrdua el camí està molt fressat, hi ha pedrons i marques vermelloses. Arribem al riu, el travessem per unes pedres, agafem una pista a la nostra dreta que ens portarà a l'inici de l'itinerari.

divendres, 20 de desembre del 2013

COLLBAIX (Bages)

40è cim de la llista dels "Afegits"

Aquesta és una sortida ràpida, per fer una matinal, és molt freqüentat per la gent de Manresa i De Sant Joan de Vilatorrada. Comencem l'itinerari des de Sant Joan de V., aparquem davant el Mas Llobet, anem a buscar les marques del GR-3 que anirem seguint i que ens durà al Collbaix per un corriol amb força pendent, abans d'arribar al cim passem per una construcció, una antiga Tina. La baixada la fem cap a l'oest, fins a trobar el PR, passant pel Mas del Molí i cap a Sant Joan de Vilatorrada.

dissabte, 14 de desembre del 2013

SOBREPUNY (Berguedà)

39è cim de la llista dels "Afegits"

Hem anat al poble de la Nou del Berguedà, hem deixat el cotxe a l'aparcament de l'Ajuntament. L'itinerari és circular. Comencem a caminar tot seguint el GR 241, ens portarà a la font del Patzí, arribem a un encreuament on agafem el camí de la nostra dreta que sense deixar-lo ens portarà cap al cim. La baixada la fem cap al collet del Faig, coll de la Plana, deixarem el GR i passarem per sota les dues roques, anomenades Les Agudes per arribar a les mines del mateix nom, cap al Grau de l'Insula i de nou al poble de la Nou.