dissabte, 31 d’agost del 2013

PIC DE SUBENUIX (Pallars Sobirà)

26è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim del refugi Ernest Mallafré a les vuit del matí, voregem el llac de Sant Maurici, per la nostra esquerra fins arribar al pal indicador de la vall de Subenuix. Deixem la pista principal per agafar un corriol que puja per la vall, és bastant llarga però de molt bon fer. Passem l'estany de Subenuix, més endavant trobem l'estanyet Xic i anem a buscar, en forta pujada, el coll que està entre el Pic dels Estanyets (esquerra) i el Pic de Subenuix (dreta), d'allà tot seguint la cresta cap al cim.

divendres, 30 d’agost del 2013

TUC DE RATERA (Pallars Sobirà)

25è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell a les 7 del matí direcció Sant Maurici. Volem aprofitar el dia i anar a fer el Ratera, per tant hem decidit agafar el taxi a Espot per arribar al refugi E. Mallafré, deixar les coses i marxar cap al cim.
A les 12 del mitgdia comencem a caminar, fa un dia esplèndid. Agafem el camí del GR-11 que ens durà al Port de Ratera d'Espot i un cop allà girem a la nostra esquerra i cap a dalt del cim.

dijous, 29 d’agost del 2013

PEDRACASTELL (Maresme)

24è cim de la llista dels "Afegits"
Avui cap al Maresme a buscar un altre dels cims de la llista dels "100 CIMS" de la Feec.
Des de Sabadell direcció Barcelona per anar a buscar la C-32 i passat Mataró sortir per anar cap a la N-II fins a Canet de Mar. Hem arribat en cotxe fins el Santuari de la Misericordia on hem deixat el cotxe. Sortim des del Santuari per la nostra dreta, al primer cantó girem a l'esquerra i sempre amunt arribem a la Creu de Pedracastell.


dimecres, 21 d’agost del 2013

PUNTA PIERRE HARLÉ (Alta Ribagorça)

23è cim de la llista dels "Afegits"

Des de l'embassament de Cavallers hem seguit el camí que porta al refugi Ventosa i Calvell, fins al planell, un cop passat el pont de fusta, molt nou, ens hem dirigit cap al barranc d'Estany de Cloto, seguint sempre el barranc i buscant per on pujar, ja que no hi ha cap fita, ni camí, hem arribat a l'estany Cloto, amb la magnífica vista del Pa de Sucre. En aquest punt hem seguit les fites que venen del refugi i van cap als Besiberris, peró les hem deixat al cap de poc per enfilar-nos per la Pala Alta de Riumalo,  per unes pendents molt fortes d'herba,  fins arribar sota de la base de la punta d'Harlé, llavors hem anat borejant-la pel costat dret fins arribar a veure el Pa de Sucre, i a partir d'aquí hem grimpat per una canal que ens ha portat al cim.
La baixada fins a l'Estany Cloto hem fet el mateix camí, però des de l'estany hem continuat pel camí que porta al refugi, per ser més comode de baixar que no pas pel barranc de l'Estany Cloto.


diumenge, 18 d’agost del 2013

PUIG DE LA CREU

22è cim de la llista dels "Afegits"

Hem anat a fer una matinal al Puig de la Creu. Sortim de Sabadell cap a Castellar i aparquem el cotxe al centre del poble. Sense saber massa per on pujaríem, ens hem dirigit al final del poble, hem enfilat un carrer i al final de tot hem trobat, al costat de la pista que puja cap al cim, un camí que ens ha portat, sense trepitjar pista, fins a dalt del cim. És el camí antic.

dimecres, 7 d’agost del 2013

PUIG DE GALLINÀS

21è cim de la llista dels "Afegits" 

Per arribar al punt de sortida hem d'anar per la N-116 que uneix el pobles de Mont-Louis i Fontpédrouse a la comarca del Conflent. 
En arribar a Fontpédrouse agafem una desviació a mà dreta D-28, fins al poble de Prats-Balaguer seguim la pista que passa al costat de l'església.
Per circular per aquesta pista és preferible un cotxe alt o 4x4, ja que hi han moltes pedres i el perill de tocar les parts inferiors del cotxe és constant en cada moment. Finalment arribem a un petit aparcament (1626m) on hi ha una gran bassa d'aigua. 

Sortim seguint la mateixa pista (a partir d'aquest punt només transitable per cotxes autoritzats), a 150m de la sortida ja trobem la primera desviació; a mà dreta direcció refugi de l'Orri (1810m), nosaltres agafem a mà esquerra direcció al Coll Mitjà (2367m). Passats uns minuts passem al costat de la Cabana d'Aixeques (en molt mal estat), agafem el GR-10 que per un fort pendent puja pel vessant oest, després d'uns 200 m el camí franqueja el bosc fins que sortim a una pista que ens deixa a un punt que es diu Els Collets d'Avall (1996 m) on ja veiem el Coll Mitjà i a l'esquerra del coll el Puig de Gallinàs.
Aquest tram és magnífic, ja que està molt verd i sembla que estiguem en plena primavera. Sempre seguint el GR-10, arribem al Coll Mitjà. Desde aquest punt agafem un petit corriol bastant ben marcat en principi i que gràcies a les fites podem anar seguint per una pujada, d'un pendent molt pronunciat i que ens porta al Pic de Gallinàs (2624m) MAGNIÍFIC MIRADOR!



dijous, 1 d’agost del 2013

COMALOFORNO

20è cim de la llista dels "Afegits"

Hem dormit a Pont de Suert per tal de poder començar a caminar a primera hora. Hem anat fins a la presa de Cavallers, on hem deixat el cotxe a l'aparcament superior, sota mateix de la presa. Hem travessat la presa, fins arribar al final on comença un camí que porta cap al pas de l'Os. És un camí amb un desnivell considerable, però en certa manera va bé, guanyes alçada molt aviat, ens porta sota els contraforts del Comalestorres, un cop sortim del bosc fem una gran diagonal per anar en direcció a un coll herbós, molt visible, que ens queda davant i a la nostra dreta. Un cop arribats al coll fem un gir a la nostra esquerra que ens portarà al llac Gelat del Comaloforno, i realment, tot i ser el dia 1 d'agost està cobert de neu i gelat.
Des del llac ja podem veure el collet que ens portarà cap al cim, hi ha força neu, això ens farà la pujada una mica més fàcil d'accedir-hi, ja que és una canal d'una pedra petita i molt inestable.
Des del coll i passant per darrera de tots els contraforts arribarem a un petit collet (hi ha fites) d'on veiem el Comalestorres, i d'allà a buscar una petita canal que acaba al cim.