dimarts, 30 de desembre del 2014

ROC BENEÏDOR (Alt Urgell)

77è cim de la llista dels "Afegits"

Estem a la Cerdanya i com que no hi ha neu per fer esquí de fons, ho aprofitem per anar a fer aquest petit cim, ens hem trobat tot una colla d'amics de la UES. Venint de la Seu d'Urgell, passem el trencall d'Alàs i trobem a mà esquerra el desviament cap a Estameriu i Bascaran, és una pista de bon fer. No hi ha pèrdua és un recorregut fàcil de fer.
 
 
 

diumenge, 28 de desembre del 2014

QUERMANY GROS (Baix Empordà)

76è cim de la llista dels "Afegits"

Estem a Palamós, fa sol, el vent bufa una mica fort i el dia és fred, però marxem cap a Pals per fer el Quermany Gros, un cim amb una vista fantàstica de les Illes Medes.
Entrem a Pals, pel carrer Enginyer Algarra i girem a la dreta pel carrer Carmany i anem fins un punt on hi ha un mirador magnífic de Pals, allà deixem el cotxe.
Comencem el recorregut en direcció a l'hotel Mas Salvi, és pista alfaltada, arribem a un pal indicador  que ens indica que per la dreta arribariem amb 38' al Quermany Gros, però seguim direcció Begur, per fer-ho una mica més llarg, anirem sempre direcció Est fins arribar a una petita construcció, baixem una mica i agafem un corriol que ens porta a un dipòsit, li donem la volta i comencem a pujar fins arribar a una pista que ens portarà a un pal indicador just abans d'arribar al cim.
Baixem pel costat contrari, cap al camping Mas Patotxas.  És un recorregut difícil d'explicar per la gran quantitat de pistes que hi ha, el més indicat és agafar un trac dels molts que hi ha a internet per fer aquest cim.


dimecres, 17 de desembre del 2014

PUIG D'ESQUER (Alt Empordà)

75è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell en direcció Girona per l'AP-7 fins a Figueres Sud, cap a Llançà per la carretera N-260,  per la C-252 direcció Garriguella, i per la GIV-6032 cap a Vilamaniscle. Entrem a la població i a la part alta busquem el carrer Mas Guanter, el seguim,i continuem per una pista en bon estat, passem el Coll de Sant Quirc, seguint la pista, passem pel Coll de la Serra, deixem un camí a la nostra dreta que ens portaria cap a Colera, i en forta baixada fins travessar el torrent on aparquem el cotxe.
Des d'aquest punt, on  hi ha l'indicador del Puig d'Esquers, comencem a caminar,  passem prop del Mas Baix i del Mas Guanter,  i deixem a la nostra esquerra la pista que va a Puig d'Esquers, agafem el de la dreta, (pujarem al cim pel darrera), deixem una pista a la nostra dreta que va a Mas Patiràs, arribem a un encreuament on hi ha un gran dipòsit, anem cap a la nostra esquerra, més endavant deixem  la pista que segueix recta que porta a Sant Miquel de Colera. Seguim pista i arribem al Coll de Sant Miquel, agafem el camí carener cap a la nostra esquerra que en pocs minuts ens porta dalt del cim.
Fem la baixada per un corriol ben senyalitzat, fins  arribar a la pista per on hem pujat i continuem fins el cotxe.

dimecres, 10 de desembre del 2014

PUIG GROS (Baix Empordà)

74è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell cap a Sant Feliu de Guixols, per l'AP7, sortim a SF sud, entrem en el núcli urbà, després de tres rotondes, agafem la carretera que va cap a Tossa de Mar i la seguim fins arribar a un encreuament de camins, on deixem el cotxe.
D'aquest punt hi ha un pal indicador i seguim el camí que és un PR que ens porta al cim.


dimecres, 3 de desembre del 2014

MONTBARBAT (La Selva)

73è cim de la llista dels "Afegits"

Anem cap a Lloret de Mar per l'AP-7, el dia no és massa acollidor però és un cim curt de fer. Just a l'arribar a Lloret de Mar, hi ha una rotonda agafem a mà dreta on hi ha una indicació de 'Sant Pere del Bosc' passem la urbanització i llavors la pista deixa de ser esfaltada fins arribar a una bifurcació de camins, on es deixa el cotxe. Des d'aquest punt anem seguint les indicacions de Sant Pere del Bosc i just a l'entrada d'aquest hotel surt un camí a l'esquerra el seguim i ens portarà al poblat ibèric i al Montbarbat.
Com que el temps no era bo, tornem pel mateix camí.


divendres, 21 de novembre del 2014

SANT MARC DE BROCÀ (Berguedà)

72è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell anem cap a Bagà, entrem per la part alta del poble i anem a buscar la pista asfaltada que porta al Santuari de Paller (està indicat) edifici del S.XVIII, neoclàsic, que té un altar barroc impressionant, aquí deixem el cotxe.
Sortim entre el Santuari i la torrentera, seguint el GR i marques grogues, la pujada és constant fins arribar a un mirador amb un filat blanc de protecció al barranc, continuem seguint les marques grogues fins arribar a una pista, girarem cap a l'esquerra i a pocs metres trobem un corriol, a mà dreta -marques vermelles- que seguirem fins trobar una pista en desús, en aquest punt anirem cap a la dreta fins arribar a la bassa de Tarnes (1495m) a partir d'aquí seguim el PR que ens porta directes al cim. 
La baixada la fem seguint el PR que ens porta cap al pla del Castell, flanquegem la serra de Sant Marc fins arribar de nou al Santuari de Paller.


divendres, 7 de novembre del 2014

PUIG OU (Ripollès)

71è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell en direcció Vic C-17, a Ripoll agafem la carretera que va cap a Camprodon i a l'arribar a Sant Pau de Sajúries, a la rotonda girem a la dreta C-153 direcció Sant Salvador de Bianya, a 1 quilòmetre aproximadament trobem, a la nostra esquerra, una pista asfaltada, l'agafem i a uns 7 quilometres, més o menys arribem a un pont on hi ha, una mica abans del pont, una gran pedra que diu: Massover de cal Coma, i al costat el pal indicador, aparquem el cotxe. 
Seguint les indicacions del pal indicador agafem la pista i arribem a una porta de metall que es pot obrir, la passem i comencem a pujar fins arribar a un punt que hi ha un encreuament de dos camins, el de la dreta el travessa l'aigua del torrent de Porreres, aquest el deixem i agafem el de l'esquerra que ens portarà a la casa enrunada de la Coma, d'aquí surt un corriol, just abans d'arribar a la casa, aquest ens portarà cap a la carena del cim que la seguirem sense cap dificultat.
La baixada la fem per l'altre costat, seguim un filat que ens portarà al Coll Salga, allà girem a la nostra dreta, fins arribar a la font del Resclusanys, passem a l'atre costat del torrent i continuem baixant fins arribar a Sant Andreu de Porreres, visitem l'ermita i continuem per un corriol baixant fins a trobar la pista on hores abans hem pujat.

dissabte, 1 de novembre del 2014

CATEPERDÍS (Principat d'Andorra)

70è cim de la llista dels "Afegits"

Un cop arribem a Andorra anem cap Ordino, el Serrat i a l'estació d'esquí Ordino-Arcalís, on amb cotxe i per pista asfaltada arribem fins a les basses del Port de Rat, on deixem el cotxe.
Enfilem per una pista d'esquí i a poc a poc anem cap a la nostra esquerra per anar a buscar el coll d'Arcalís, un cop allà ens dirigim cap a la dreta i en poca estona ja som d'alt del cim.
A la baixada, aprofitem per arribar-nos al pic de l'Angonella que té una bonica cresta cimera. Retornem al coll d'Arcalís i baixem més directa per la bretxa d'Arcalís.


dimecres, 29 d’octubre del 2014

PUIG DE LES AGUDES (Ripollès)

 69è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Setcases pel pont d'en Jepet i seguim el GR-11, passem per la Jaça de les Eugues i arribem al pla de les Bigues on deixem el GR-11, girem a la dreta per anar a buscar el filat que ens porta directament al cim.
La baixada la fem directa pels prats del Bac fins arribar a trobar el camí de pujada.


dimecres, 22 d’octubre del 2014

SANT RAMON (Baix Llobregat)

68è cim de la llista dels "Afegits"

Anem a Sant Boi de Llobregat travessem el poble per la carretera de Sant Climent (BV-2004), passem el restaurant Can Xixol i una mica mès amunt hi ha un aparcament pública a l'esquerra on deixem el cotxe.   Sortim de l'aparcament i enfilem recta el carrer de l’esquerra, arribem en una cruïlla, anem a la dreta cap al pavelló de caça. La pista principal fa un gir brusc a l’esquerra i planeja. Poc després arribem a la font de les Golbes. Des d’aquí, tot i que, una mica més endavant, hi ha una drecera marcada amb uns senyals grocs que va estalviant els revolts,nosaltres seguim la pista que ens porta en constant pujada fins a l’ermita. En poca estona més arribem finalment al cim turó de Sant Ramon (295 m). 
La tornada la fem baixant per unes escales de fusta que estan situades en el cantó Nord, just davant nostre veiem un camí que baixa en forta pendent, és el Cordal de Sant Ramon. El seguimt fins arribar a un pont de fusta. El deixem i seguim cap l’esquerra per arribar-nos al coll de l’Estret de Roques. Aquí el camí s’ajunta amb la carretera de Sant Boi a Sant Climent. Agafem la carretera cap a la dreta i la seguim durant uns 20 metres. De seguida trobem una pista a l’esquerra, amb una cadena, la seguim i continuem baixant. Després d’una estona comencem a veure unes cases. Quan la pista que seguim fa un gir brusc a l’esquerra i s’encaixona entre dos murs de formigó, nosaltres seguim baixant per un petit sender  fins tornar a entrar en el nucli urbà de Sant Boi al carrer Lilars. Anem a la dreta. Pel carrer següent girem a l’esquerra i passem pel costat d’un equipament esportiu. Quan s’acaba l’equipament, girem a la dreta per un petit carrer de vianants fins arribar a un passeig que segueix paral·lel a un petit torrent. Veurem un sender petit que puja pel vessant oposat al torrent i que ens durà al lloc de sortida.


diumenge, 19 d’octubre del 2014

PICA ROJA (Pallars Sobirà)

67è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim del refugi de la Vall Ferrera on hem passat la nit. Són les 8 del matí. Del refugi mateix surt el camí que porta cap el port Vell o de Romaset, passem per la Pleta d'Areste, estany del Port Vell, no hi ha pèrdua, està molt ben marcat fins arribar al port. La pujada al cim és dreta però hi ha un camí molt ben traçat. La baixada la fem per l'altre costat per anar a la portella de Boet i cap als plans de Boet fins arribar a l'aparcament del refugi.

dissabte, 18 d’octubre del 2014

LES PIQUES (Alt Urgell)

66è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell cap al Pallars, però aprofitem el viatge per anar a fer Les Piques.
Abans d'arribar a Gerri de la Sal girem a la nostra dreta cap a Baén, seguim direcció Taús, a l'arribar a Sarroca s'acaba l'asfalt i segueix pista no gaire bona (4X4), fins arriba a Taús hi ha uns 30 Km aproximadament, passem  Els Castells i fins a Taús pista ampla i en bon estat. Aparquem a Taús. 

Sortim des de la part alta de Taús cap a la nostra dreta per una pista tancada amb una porta de ferro,  peatons pel costat, deixem un trencall a la nostra esquerra (és per on tornarem) seguim la pista, arribem a una bifurcació i agafem la pista de la nostra dreta que baixa cap al torrent, anem seguint fins arribar a la collada de la Borda, la pista es perd una mica per l'herbei, seguim a la nostra esquerra per la serra de Taús, trobem bifurcació de pistes i agafem la de la nostra esquerra, va travessant prats i arribem a una pista molt més visible, seguim a l'esquerra fins a un coll on hi ha encreuament de pistes i un pal indicador d'itinerari de BTT, deixem la pista de la dreta, seguim recta uns 100 metres i ens enfilem per l'herbei cap al pic de Les Piques. 
Tornem enrera  fins el collet on hi ha l'encreuament de pistes, hi dos grans rocams, comencem a baixar pels prats en direcció a un collet el passen i agafem un camí poc transitat cap a la nostra esquerra, seguim el corriol que ens va portant cap a una collada (entre el Serrat de les Cordes i el Pujansolons) sobre un bosc de pins, anem seguint baixant i anant cap a la nostra esquerra, travessem uns filats i un torrent arribem a una pista que seguint-la ens porta a la de la pujada i a Taús.
Hem seguit la ressenya de: www.elsnostrescentcims.blogspot.com 


dimecres, 15 d’octubre del 2014

COGULLÓ DE TURP (Alt Urgell)

65è cim de la llista dels "Afegits"

Quan tornem del Puig Sobirà anem de nou al coll de Jou i agafem la carretera que va cap a coll de Nargó, a l'arribar a Llinars anirem pujant per les cases del poble, en sortirem i agafarem un camí a la dreta fins a Cal Jepet, que és a les afores, fem una mica de pista i deixem el cotxe en un encreuament de camins.
Agafem la pista de la dreta que fa pujada, l'anirem seguint fins que ens porta a un petit coll all'a agafarem el corriol de l'esquerra que ens durà a dalt del cim.
La baixada la fem pel mateix recorregut.
 

PUIG SOBIRÀ (Solsonès)

64è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell direcció Solsona, fem el mateix recorregut que vam fer per anar al Puig de les Morreres. Quan arribem a l'indicador que diu El Montau (pista asfaltada) la seguim fins arribar al collet de la Mata, on la carretera comença a baixar. 
Sortim cap a l'esquerra un camí de pedres i ens endinsem pel bosc per corriols molt ben marcats fins arribar al cim.
 

dimecres, 8 d’octubre del 2014

PUIG DE LES MORRERES (Solsonès)

63è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell direcció Solsona,  agafem la carretera que porta a Coll de Jou, tal com arribem al coll tenim a mà dreta la carretera que va a Sant Llorenç dels Morunys (est),  a l'esquerra la que va cap Odèn (oest), davant tenim una pista asfaltada que puja direcció (nord) cap al Pla de Bacies, l'asfalt s'acaba al cap d'un quilometre, on hi ha un indicador que diu El Montau (segueix la pista asfaltada) i Pla de Becies, que nosaltres agafem i que després d'uns vuit quilometres, arribem al refugi de la Bòfia on deixem el cotxe.
Des d'aquí ja veiem el cim de les Morreres, no hi ha pèrdua perquè hi ha una gran pantalla repatidora i un vèrtex geodèsic.
La baixada la fem pel mateix camí.

dimecres, 1 d’octubre del 2014

TOSSAL DE LES VIUDES (Berguedà)

62è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell anem cap a Berga, agafem la carretera que va cap a Sant Llorenç dels Morunys, passem el túnel de la Mina, carretera LV-4241, fins arribar al cartell indicador de "Sant Pere de Graudescales", agafem aquesta pista i quan veiem un pont que travessa el riu de Llinars, i el molí de Vancells- cal seguir per la pista de la dreta -sense creuar el pont-, és un pista bastant bona de transitar amb 4x4 d'uns quatre quilometres que ens porta directa a Sant Andreu de Valielles.
Deixem el cotxe i per una pista que passa pel costat del petit cementiri de la finca, la seguim fins trobar a la nostra mà dreta un corriol, hi ha una fita, només cal seguir-lo i ens porta directe al grauet i collet de Valielles, des d'aquest punt nomès hem de seguir el camí que s'enfila a mà esquerra i que ens porta directes al Tossal de les Viudes.

dissabte, 23 d’agost del 2014

ROC MELÉ (Andorra)

61 cim de la llista dels "Afegits"

És el quart intent per fer aquest cim, sempre hem tingut problemes pel mal temps, per travessar el riu, etc.., però avui tenim bon temps. Aquest cop anem cap el Port d'Envalira, amb cotxe fins el pic de Maia i des d'aquest punt anem fent tota la carena fins arribar al Roc Melé.
La tornada la fem pel mateix recorregut.


dilluns, 18 d’agost del 2014

ROC DEL BOC (Cerdanya Nord)

60è cim de la llista dels "Afegits"

Fem la sortida des del poble de Planés amb cotxe fem un bon tros de pista i en una esplanada al costat d'un pont, deixem els cotxes. Llavors anem seguint tota la vall de Planés fins a un coll on es bifurca el camí (dreta) que porta a la Torre d'Eina i el de l'esquerra que va cap al Roc del Boc. En aquest punt ens partim en dos grups, les dones van cap a la Torre d'Eina i els homes + jo anem cap al Roc del Boc.


divendres, 8 d’agost del 2014

MIRADOR DE PLA DE LLET (Cerdanya)

 59è cim de la llista dels "Afegits"

Estic a Gréixer i aprofito per fer un dels 100 Cims de la FEEC, el Mirador de Pla de Llet, sortida tranquil.la, des de l'estació d'esquí de fons d'Aransa, cap el coll de Dalt, coll de Queralt i Mirador (2143m), tornem cap al coll de Dalt i aprofitem per anar cap el Puig Punço, passant per la Font d'Aristot.

divendres, 18 de juliol del 2014

PUIG DE LES BRUIXES

58è cim de la llista dels "Afegits"

Deixem el cotxe a l’alçada de la Bassa de Monars, seguim la pista en direcció est, fins al collet d’Orri, final de la pista, continuem per el corriol, deixem el camí que puja per la nostra esquerra, ens portaria damunt la carena, nosaltres seguim recta, tot baixant suaument, seguim les marques grogues, cal anar sense perdre alçada per la vessant de Beget fins sobrepassar el Pic de les Bruixes.

dissabte, 28 de juny del 2014

TORRENEULES (Ripollès)

57è cim de la llista dels "Afegits"

Un grup d'amics, cada any,  fem una sortida per aquestes dates, aquest cop és la travessa de Núria - Setcases, tot un clàssic de la nostra joventud. Al gros del grup pujaran des de Queralp fins a Núria a peu, però som uns quants que volem aprofitar i fer el Torreneules i puguem amb la cremallera i cap al cim, ja que molts de nosaltres estem fent el Repte dels "100 Cims" de la FEEC, i aquest n'és un.


dijous, 26 de juny del 2014

LA TOSA (Cerdanya)

56è cim de la llista dels "Afegits"

Hem deixat el cotxe a l'aparcament de Coma Oriola. Hem pujat per tota la coma fins arribar sota l'antena de la Tosa, llavors hem anat cap al coll de la dreta on hi ha unes runes i hem vorejat el turó per la seva esquerra i ens hem enfilat per darrera fins arribar directament al refugi.

dimarts, 24 de juny del 2014

PUIG DE LA GRAVA (Cerdanya Nord)

55è cim de la llista dels "Afegits"

Avui ens arribem a l'estany de la Bullosa per anar al puig de la Grava, un dels millors miradors de la zona, malgrat la seva modesta alçada 2671m. Aquesta muntanya és el vèrtex de tres conques fluvials: Arièja (per la vall d'Orlú), Tet (per la coma de la Grava i l'estany de la Bullosa) i Segre (per l'estany de Lanós i la vall de Querol)
Voregem per l'esquerra aquest estany, a través de bosc i creuant alguns torrents, seguint les marques del GR 10 que ja no deixarem fins a la portella de la Grava. Arribem a una bifurcació, prop de la riba nord, deixem a la dreta el sender del Tour del Capcir, que mena a la coma de la Llosa, i seguim a l'esquerra per entrar tot seguit a la dilatada coma de la Grava, extens pla amb pastures i molleres per on discorre el rec de la Grava, el qual dibuixa nombrosos meandres per la poca inclinació del terreny. De fet, anirem avançant molta estona sense gairebé guanyar altitud, a l'arribar al llac guanyarem una mica d'alçada fins el coll i fins arribar al Puig de la Grava.

diumenge, 22 de juny del 2014

PIC DE FILIÀ (Pallars Jussà)

54è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sentís hem anat cap a la Vall Fosca, un cop hem passat la central de Capdella i l'indicador del refugi  la Tacita, hem agafat una pista que surt a mà esquerra i que puja al costat del riu Filià fins arribar a una barrera. Deixem el cotxe abans de creuar el riu.
Passem per davant del refugi del vaquer, deixem la pista i anem guanyant alçada per la coma de Fuses fins arribar al Pic de Filià.
La baixada la fem per la coma d'Emprius fins a trobar de nou la pista on tenim els cotxes.

dissabte, 21 de juny del 2014

PICA CERVI (Pallars Jussà)

53è cim de la llista dels "Afegits"

Des del poble de Sentís hem anat cap al coll de Sant Pere, hem continuat cap a la collada de Guarner, hem passat els pobles de Sas, i  d'Erta, i una mica més enllà, en el prat de Damont hem deixat els cotxes. 
La pujada l'hem feta per la solana de Comagiters, sense camí evident, fins arribar a la carena, i l'hem seguit passant per uns turons fins arribar a la Pica Cervi. La baixada l'hem feta per una canal pel costat del coll d'Erta i hem baixat per tota la vall.
Una bona excursió que l'hem acabat a Sentís jugant a cartes.

dijous, 5 de juny del 2014

PUIG D'ARQUES (Baix Empordà)

52è cim de la llista dels "Afegits"

Des del poble de Calonge anem cap a la urbanització Rio d'Oro, quan arribem a la Creu de Can Carbó, és un encreuament de camins senyalitzat amb cartells homologats, deixem el cotxe. El recorregut es fa quasi en la seva totalitat per pista forestal, que ens portarà a una cruïlla senyalitzada, Puig de les Gavarres i Puig d'Arques. La baixada la fem en direcció cap a Sant Cebrià dels Alls -en restauració-, Can Carbó i al cap de poc ja som en el lloc de sortida.

dijous, 29 de maig del 2014

SALGA AGUDA (Berguedà)

51è cim de la llista dels "Afegits"

Anem cap a Vilada i creuem tot el poble direcció Borredà, passat el Km. 160 a mà dreta hi ha una pista senyalada amb un rètol per "Les Canals de Sant Miquel"  l'agafem i ben aviat trobem una clariana, lloc conegut com Pla de la Fusta, on deixem el cotxe, hi ha una tanca que barra la pista just abans de passar el pont del Climent, la pista continua però nosaltres ens enfilem per un corriol en direcció a la Portella, guiats per pintures de color groc.
El camí és ben fressat i ens portarà al pas tallat a la roca, conegut com el Portell de l'Ovellar. Quan ja intuïm el coll, prenem un corriol degudament indicat, a mà esquerra, amb una placa i marques de color blanc que ens enfila a la carena, des d'on ja veiem al final de tot el cim.

ELS TOSSALS (Berguedà)

50è cim de la llista dels "Afegits"

Avui sortim de Sabadell amb la idea de fer Els Tossals i la Salva Aguda, anem cap a Manresa, Berga i agafem la carretera que va cap a Sant Llorens dels Morunys, quan arribem al túnel de la Mina hi ha una desviació a mà esquerra cap a Capolat, abans d'arribar-hi ja trobem el pal indicador "Els Tossals" a la nostra dreta, hi ha una petita entrada una mica abans del pal indicador on deixem el cotxe.

diumenge, 18 de maig del 2014

VI FESTA DELS 100 CIMS

Aquest any el Centre Excursionista de Terrassa, juntament amb la FEEC,  han organitzat  la festa pels excursionistes que durant l'any 2013 van fer els 100 cims i per primera vegada s'ha fet un reconeixement pels que han fet els 200.
La UES ha arrasat 6 persones han fet el repte dels 100 Cims, i 5 han fet el 2x100. Tot un èxit.

dissabte, 17 de maig del 2014

PUIG D'EN CAMA - GALLICANT i Miranda de PUIGCERVER

 47-48 i 49è cim de la llista dels "Afegits"

Avui hem aprofitat bé el dia, des de la Selva del Camp hem pujat el Puig d'en Cama, anar i tornar pel mateix camí. Després hem anat a l'Arbiol i hem pujat al Puig de Gallicant i després de dinar hem anat cap a la Miranda de Puigcerver.

dijous, 15 de maig del 2014

MIRANDA DE SANTA MAGDALENA

46è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim des del Monestir de Montserrat i enfilem escales amunt seguint els GR-4 i GR-172, passem pel pas dels Francesos fins arribar a la plaça de Santa Anna, en aquest punt agafem el camí de l'esquerra que va a l'ermita de Santa Anna -no hi queda res- i ja passem a l'altre costat de la muntanya, que ens porta al camí que ve de Sant Joan, el seguim una mica i ja trobem a mà esquerra el camí que porta a les escales de Jacob i d'allà a la Miranda de Santa Magdalena, la baixada la fem per l'altre costat arribant a Sant Joan i cap al Monestir.

diumenge, 4 de maig del 2014

PUIG DE LA FORÇA

45è cim de la llista dels "Afegits"

Un quants amics de la UES que fem els "100 CIMS" de la FEEC hem anat a pujar el Puig de la Força. 
Hem deixat el cotxe a l'Hostal de la Riba hem caminat per carretera una mica fins a trobar la pista que porta cap a la canal del Castell, va pujant molt bé fins a arribar al peu de la cinglera on ja trobem a mà dreta la pujada per la canal. Un cop arribats a sobre de la cinglera anem cap a la nostra esquerra vorejant el Turó del Castell fins arribar a un cartell indicador del Puig de la Força, el seguim ens porta a un petit collet i ja només ens queda uns metres de pujada per arribar dalt del cim.

dijous, 1 de maig del 2014

MIRANDA DELS ECOS


44è cim de la llista dels "Afegits"

Per la canal de la Llum, coll de Migdia, canal dels Micos i tornada al coll de Migdia però sense baixar per la canal dels Micos, vam agafar una canal que surt a la dreta del final de la canal dels Micos i que porta al coll de Migdia i canal de la Llum avall.



dijous, 13 de febrer del 2014

El COGULLÓ de Cal Torre (Bages)

43è cim de la llista dels "Afegits"

Anem fins a Castellfollit del Boix, passada l'escola aparquem el cotxe. Seguim la pista que indica cap al Cogulló, fins arribar a un punt que hi ha un pal indicador, que marca dos camins per arribar al cim, nosaltres prenem el corriol que surt a la dreta, deixant la pista, tot i que la va creuant fins arribar dalt la carena on hi ha unes vistes del Pirineu i de Montserrat esplèndides. I ja som al Cogulló.
La baixada la fem seguint una pista que va per la carena fins arribar a Sant Miquel de Grevalosa -només queda dreta una paret- i uns metres més enllà arribem a Santa Cecília de Gravalosa, aquesta està en perfecta estat.
Tornem una mica enrera i ja prenen una pista que en forta pendent arriba a la bassa del Muntaner, i des d'aquest punt anem a buscar un camí que porta al poble de nou.

dijous, 9 de gener del 2014

TURÓ DE L'ESCLETXA (Bages)

 42è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell per la C-58 hem anat cap a Vacarisses fins a trobar l'indicador de "Vall de Montserrat", hem entrat a mà dreta fins arribar al  Km6, just uns metres abans hi ha un camí a mà esquerra que porta a una masia, hem pujat per aquesta pista fins a passar la casa i abans d'entrar al bosc hem deixat el cotxe. 
La pista de terra ens porta al pont que passa per sobre la via del tren i seguidament hem passat un túnel de l'autopista a partir d'aquest punt hem seguit el GR-5 que ens ha portat al cim. La tornada l'hem feta pel mateix lloc, amb alguna petita variació.