dimarts, 30 de desembre del 2014

ROC BENEÏDOR (Alt Urgell)

77è cim de la llista dels "Afegits"

Estem a la Cerdanya i com que no hi ha neu per fer esquí de fons, ho aprofitem per anar a fer aquest petit cim, ens hem trobat tot una colla d'amics de la UES. Venint de la Seu d'Urgell, passem el trencall d'Alàs i trobem a mà esquerra el desviament cap a Estameriu i Bascaran, és una pista de bon fer. No hi ha pèrdua és un recorregut fàcil de fer.
 
 
 

diumenge, 28 de desembre del 2014

QUERMANY GROS (Baix Empordà)

76è cim de la llista dels "Afegits"

Estem a Palamós, fa sol, el vent bufa una mica fort i el dia és fred, però marxem cap a Pals per fer el Quermany Gros, un cim amb una vista fantàstica de les Illes Medes.
Entrem a Pals, pel carrer Enginyer Algarra i girem a la dreta pel carrer Carmany i anem fins un punt on hi ha un mirador magnífic de Pals, allà deixem el cotxe.
Comencem el recorregut en direcció a l'hotel Mas Salvi, és pista alfaltada, arribem a un pal indicador  que ens indica que per la dreta arribariem amb 38' al Quermany Gros, però seguim direcció Begur, per fer-ho una mica més llarg, anirem sempre direcció Est fins arribar a una petita construcció, baixem una mica i agafem un corriol que ens porta a un dipòsit, li donem la volta i comencem a pujar fins arribar a una pista que ens portarà a un pal indicador just abans d'arribar al cim.
Baixem pel costat contrari, cap al camping Mas Patotxas.  És un recorregut difícil d'explicar per la gran quantitat de pistes que hi ha, el més indicat és agafar un trac dels molts que hi ha a internet per fer aquest cim.


dimecres, 17 de desembre del 2014

PUIG D'ESQUER (Alt Empordà)

75è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim de Sabadell en direcció Girona per l'AP-7 fins a Figueres Sud, cap a Llançà per la carretera N-260,  per la C-252 direcció Garriguella, i per la GIV-6032 cap a Vilamaniscle. Entrem a la població i a la part alta busquem el carrer Mas Guanter, el seguim,i continuem per una pista en bon estat, passem el Coll de Sant Quirc, seguint la pista, passem pel Coll de la Serra, deixem un camí a la nostra dreta que ens portaria cap a Colera, i en forta baixada fins travessar el torrent on aparquem el cotxe.
Des d'aquest punt, on  hi ha l'indicador del Puig d'Esquers, comencem a caminar,  passem prop del Mas Baix i del Mas Guanter,  i deixem a la nostra esquerra la pista que va a Puig d'Esquers, agafem el de la dreta, (pujarem al cim pel darrera), deixem una pista a la nostra dreta que va a Mas Patiràs, arribem a un encreuament on hi ha un gran dipòsit, anem cap a la nostra esquerra, més endavant deixem  la pista que segueix recta que porta a Sant Miquel de Colera. Seguim pista i arribem al Coll de Sant Miquel, agafem el camí carener cap a la nostra esquerra que en pocs minuts ens porta dalt del cim.
Fem la baixada per un corriol ben senyalitzat, fins  arribar a la pista per on hem pujat i continuem fins el cotxe.

dimecres, 10 de desembre del 2014

PUIG GROS (Baix Empordà)

74è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Sabadell cap a Sant Feliu de Guixols, per l'AP7, sortim a SF sud, entrem en el núcli urbà, després de tres rotondes, agafem la carretera que va cap a Tossa de Mar i la seguim fins arribar a un encreuament de camins, on deixem el cotxe.
D'aquest punt hi ha un pal indicador i seguim el camí que és un PR que ens porta al cim.


dimecres, 3 de desembre del 2014

MONTBARBAT (La Selva)

73è cim de la llista dels "Afegits"

Anem cap a Lloret de Mar per l'AP-7, el dia no és massa acollidor però és un cim curt de fer. Just a l'arribar a Lloret de Mar, hi ha una rotonda agafem a mà dreta on hi ha una indicació de 'Sant Pere del Bosc' passem la urbanització i llavors la pista deixa de ser esfaltada fins arribar a una bifurcació de camins, on es deixa el cotxe. Des d'aquest punt anem seguint les indicacions de Sant Pere del Bosc i just a l'entrada d'aquest hotel surt un camí a l'esquerra el seguim i ens portarà al poblat ibèric i al Montbarbat.
Com que el temps no era bo, tornem pel mateix camí.