dimarts, 28 de juliol del 2015

PIC DE BOIXALLADA (Capcir)

115è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Puigcerdà anem cap a Mont-Louis, i per la D-16 a Quérigut, passem aquesta població i hem d'estar atents perquè un cop passat el núcli de Plans surt a mà esquerra una pista que en uns 7 quilòmetres ens porta al refugi de Laurentí, on hi ha un aparcament per vehicles.
El recorregut comença allà mateix, puja bastant pel bosc fins arribar al llac de Laurentí, des d'aquí el camí s'enfila per la dreta del llac fins arribar a un petit pla/collet on ja veiem la portella de Laurentí.
Arribats a la portella anem cap a la nostra esquerra tot baixant una mica per enfilar-nos per una canal d'herba, que serveix per saltar-nos uns resalts rocosos, i sortir a una gran esplanada on al fons hi ha el pic de Boixallada.
La baixada la fem tornant a la portella i agafem un camí cap a l'esquerra que passa per sota de la base del pic de Roca Blanca, primer en diagonal i més tard en baixada fins arribar a la portella de Barbollera i directes avall per la coma de Barbollera fins arribar al refugi lliure de Bosadus du bas, que ens porta a una pista que en cinc minuts s'arriba a l'aparcament. Aquest darrer tram és perdedor perquè hi ha molts arbres al terra que ha fet que es perdés el camí.

dissabte, 25 de juliol del 2015

LA SERRERA (Andorra)

114è cim de la llista dels "Afegits"

Hem dormit al Refugi Borda de Sorteny, està guardat, és acollidor i un bon servei.
Des del refugi anem seguint el GRP/ARP que porta a la collada dels Meners, no hi ha pèrdua, els andorrans ho tenen tot molt marcat, un cop a la collada girem a mà esquerra i per la carena arribem al cim, després de fer-nos la fotografia de rigor, continuem per la carena cap al pic de la Coma de Senyac, un cop al cim tornem a desfer una mica el camí fins a trobar una petita canal que ens porta a l'estany dels Meners i d'allà tornem cap al collada de Meners i continuem cap al pic de la Cabaneta, i des del cim baixem cap als clots de la Serrera.
Un recorregut molt ben trobat i amb molt bona companyia.

divendres, 17 de juliol del 2015

TUC DE LA LLANÇA (Pallars Sobirà)

113è cim de la llista dels "Afegits"

Des del port de la Bonaigua, creuem el pont de la pista d'esquí i seguim per la pista fins arribar al coll dels Arcoïls, continuem un troç per la pista fins arribar a l'estanyol dels Arcoïls on comencem a pujar en diagonals fins arribar al coll que separa el pic d'Escornacabres i el Tuc de la Llança, i per la pendent d'herba i roca arribem al cim.
Baixem fins el coll i en diagonal per sobre l'estanyol anem a buscar la pista i baixem pel costat del Muntanyò d'Àrreu, fins arribar de nou al cotxe.

dijous, 16 de juliol del 2015

MARIMANYA (Val d'Aran)

112è cim de la llista dels "Afegits"

Venim del refugi de Gerdar i anem cap a Baqueira, concretament a la Pleta de l'Orri on deixem el cotxe a l'aparcament de l'estació d'esquí.
Des del xiringuito de Moet Chandon surt un camí marcat en fites, el seguirem fins arribar el primer estany, el baix del Beciver, continuarem cap a l'estany alt de Baciver i ja anirem agafam alçada tot anant cap al costat dret, fins arribar quasi al final de la vall on per una pendent d'herba anirem pujant  fins arribar dalt del cim.
Ens animem i el camí de tornada el fem seguint tota la cresta que ens porta a la collada de Rosari i ja posats a fer pugem el pic de Rosari, tornem al coll i baixem als llacs per un camí molt ben marcat.

dimecres, 15 de juliol del 2015

PIC DE MOREDO (Pallars Sobirà)

111è cim de la llista dels "Afegits"

Sortim del refugi de Gerdar, on hi passarem dues nits. Anem a Esterri d'Àneu, cap a Alós d'Isil, un cop passat el poble d'Isil i abans d'arribar a Alós hi ha a mà esquerra una pista de terra, amb un petit indicador que diu: Barrenos. Hem deixat el cotxe en un revolt molt gran a mà esquerra on hi ha un mòdul metàl.lic.
Hem seguit aquesta pista un troç fins arribar al barranc de Moredo, hem començat a pujar, el camí es veu bé, està marcat amb fites, tenim a la vista el pic de Quenca, que queda a l'esquerra i a la dreta tenim la Roca Blanca i arribem a l'olla de la vall on al fons es veu el coll de Moredo, un cop arribem al petit estany ens dirigim cap a la dreta hi anem agafant alçada, ja tenim el pic de Moredo al davant. Hem assolit el cim tot pujant per la carena rocosa.
La baixada la fem per la vall de Portiero, volíem fer un recorregut circular, però no hi vam trobar cap camí, ni senyalització, i amb unes pendents d'herba molt pronunciades. Pel meu gust no és aconsellable tot i que diuen que és el camí normal... Fet per la vall de Moredo m'ha semblat perfecte.


dimarts, 14 de juliol del 2015

GALLINOVA (Pallars Jussà)

110è cim de la llista dels "Afegits"

Hem agafat quatre dies per poder anar a fer alguns dels cims que ens queden més lluny, al Pallars Jussà, la primera parada serà per fer el Gallinova, situat a la serra de Carreu, és una ascensió curta i sencilla, així aprofitem el viatge.
Sortim de Sabadell direcció Ponts, anem cap al Port de Comiols, i Benavent. Entrem a Isona i seguim cap a l'Abella de la Conca i el seguim, abans d'entrar al poble, de l'Abella,  hi ha una pista de terra a la nostra esquerra, la seguim, aquesta pista esta en bastant mal estat, passem per casa Sarró i per casa Toà, trobem un altre trencall a l'esquerra i el seguim uns un troç fins poder aparcar el cotxe en una petita entrada de la pista. Ja a peu i per la pista arribem al coll de Trumfo, seguim un corriol que surt del coll cap a la dreta i anem amb diagonal fins a trobar unes fites que indiquen la pujada per una tartera. En poc temps s'arriba a la valla de ferro on hi ha un pas per passar a l'altra costat i tot seguint la carena s'arriba al cim.
La baixada la fem pel mateix lloc.