dimarts, 28 de juliol del 2015

PIC DE BOIXALLADA (Capcir)

115è cim de la llista dels "Afegits"

Des de Puigcerdà anem cap a Mont-Louis, i per la D-16 a Quérigut, passem aquesta població i hem d'estar atents perquè un cop passat el núcli de Plans surt a mà esquerra una pista que en uns 7 quilòmetres ens porta al refugi de Laurentí, on hi ha un aparcament per vehicles.
El recorregut comença allà mateix, puja bastant pel bosc fins arribar al llac de Laurentí, des d'aquí el camí s'enfila per la dreta del llac fins arribar a un petit pla/collet on ja veiem la portella de Laurentí.
Arribats a la portella anem cap a la nostra esquerra tot baixant una mica per enfilar-nos per una canal d'herba, que serveix per saltar-nos uns resalts rocosos, i sortir a una gran esplanada on al fons hi ha el pic de Boixallada.
La baixada la fem tornant a la portella i agafem un camí cap a l'esquerra que passa per sota de la base del pic de Roca Blanca, primer en diagonal i més tard en baixada fins arribar a la portella de Barbollera i directes avall per la coma de Barbollera fins arribar al refugi lliure de Bosadus du bas, que ens porta a una pista que en cinc minuts s'arriba a l'aparcament. Aquest darrer tram és perdedor perquè hi ha molts arbres al terra que ha fet que es perdés el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada